Lisharsi është film i vizatuar i metrazhit të shkurt për fëmijë, i prodhuar nga kinostudioja Shqipëria e Re. Lisharsi është përgatitur nën skenarin e Vera Llakajt, regjinë e Bujar Kapenxhiut, ndërsa piktor është angazhuar Vlash Droboniku dhe si operator Tomi Vaso. Muzikën e filmit e ka kompozuar Lejla Agolli, për zë, si operator është përkujdesur Saliko Hoxha ndërsa montazhin e ka bërë Elsa Bushati. [1]

PërmbajtjaRedakto

Fillimi i filmit është skena me një çup pranë një luhatëse të varur mbi një degë lisi, mbi të cilën luhatet një shokë i saj. Gjatë luhatjes gjithnjë e më shumë i shkaktojnë dhimbje lisit, dhe për në një moment çupa e vëren lisin duke qarë. Djaloshi fillon të mendojë se si dhembë dora e lëndua dhe kjo e shtyn që ata dy të mjekojnë lisin dhe për ngritjen e luhatëses të bashkëpunojnë me lisin plakë.[1]

Burimi i të dhënaveRedakto

  1. ^ a b youtube : Lisharsi