Livonia është një rajon historik në brigjet lindore të Detit Baltik, sot i gjendur mes Estonisë dhe Letonisë. Banohej nga Livonët, një popull finik (i ngjashëm me etninë finlandeze) që kishin si qendër Turaidën.

Histori Redakto

Luftërat Livone Redakto

 
Shtetet peshkopale të Kalorësve Teutonikë.
 
Livonia mesjetare rreth 1260.