Papa Luçio III (Ubaldo Allucingoli l. 1097, Lucca - v. 25 nëntor 1185, Verona) ishte papa i 171 i Kishës Katolike.[1] Shërbeu si papë që nga zgjedhja e tij më 1 shtator 1181 dhe deri më 25 nëntor 1185. Paraardhës i tij ishte papa Aleksandri III, ndërsa pasardhësi papa Urbani III.

Papa Luçio III
Pope Lucius III.png
papa i 171 i Kishës Katolike
6 shtator 1181
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Zgjedhja 1 shtator 1181
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Fundi papatit 25 nëntor 1185
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Paraardhësi papa Aleksandri III
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Pasardhësi papa Urbani III
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Emri Ubaldo Allucingoli
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Lindja Lucca, 1097
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Vdekja Verona, 25 nëntor 1185
style="Stampa:Infobox vendbanim/Stili Rresht" | Varrimi Katedralja e Veronës

Shiko edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ * Stampa:En Luçio III - Enciklopedia katolike e papëve
Tituj të Kishës katolike
Parardhësi 
papa Aleksandri III
Papë
1 shtator 118125 nëntor 1185
Pasardhësi 
papa Urbani III