Lufta finlandeze (Finlandisht: Suomen sota; Suedisht: Finska kriget, Rusisht: Русско-шведская война) ishte lufta e cila ndodhi mes mbretërisë së Suedisë dhe Perandorisë Ruse në vitet 1808-1809.

Harta e vendeve në Finlandë gjatë luftës