Luis Resto (lindur më 11 qershor 1955) është një ish-boksier profesional me origjinë nga Puerto Rico, i cili e filloi karrierën e tij nga Bronx-i, New York.


Incidenti me Billy Collins JrRedakto

Më 16 qershor, 1983 Resto papritur dhe jashte parashikimeve mposhti boksierin Billy Collins Jr. në Madison Square Garden në New York City me një vendim unanim të jurisë. Megjithatë, kur babai dhe njëkohësisht trajnieri i Collins i dha dorën për të përgezuar Resto-n, ai zbuloi se doreza e tij ishte ë e lehtë se një dorezë norale. Të vijim ai i kërkoi kominisionit të ndeshjes që të konfiskonte dorezat e Resto-s. Një hetim i komisionit zbuloi se dikush kishte hequr me qëllim mbushjen nga njëra prej dorezave të Resto-s duke i dhënë kështu avantazh ne ndeshje.[1]

ReferimeRedakto