Mëllaga, megjithëse një bar i pkultivuar, që në mjekësinë popullore ka treguar vlera të jashtëzakonshme.

PershkrimiRedakto

Me mjaft sukses gjethet dhe lulet e bimës janë përdorur në qetësimin e krizave të astmës. Rrënja përmban me shumicë mucilagje e pektina, amidon dhe sheqerna. Në sajë të këtyre elementëve bima përdoret me sukses kundër pezmatimit të rrugëve të frymëmarrjes dhe të sëmurëve me astmë. Gjatë krizave, që prekin të sëmurin, këshillohet pirja e menjëhershme e çajit të mëllagës të ëmbëlsuar me mjaltë.