Sistemi i mbrojtjes ajrore i bartur nga njeriu (MANPADS ose MPADS) janë raketa portative tokë-ajër. Ato janë armë të drejtuara dhe janë një kërcënim për avionët me fluturim të ulët, veçanërisht helikopterët.

Një raketë FIM-43C Redeye menjëherë pas lëshimit, përpara se motori mbështetës të ndizet

Shiko edhe Redakto

Lufta Kundër-ajrore

Referenca Redakto