Majoti (i quajtur edhe Maoré në gjuhën shimaoré[1] dhe në gjuhën kiboushi), është një grup ishujsh te cilet gjenden në arkipelagun e Komoros, ishulli vet ndodhet ne kanalin e Mozambikut dhe në oqeanin indian. Majoti përbëhet nga dy ishuj kryesorë, Toka-Madhe dhe Toka-Vogël, dhe prej shum ishujve tjerë si Mtsamboro, Mbouzi dhe Bandrélé.

Zyrtarisht i emërtuar departamenti i Majotit, Majoti është një departament dhe rajon francez përtej detit dhe një rajon ultraperiferik i Bashkimit Evropian. Kodi zyrtar i tij gjeografik është « 976 »[2]. Kryeqendra e tij është qyteti me i populluar Mamoudzou.

Gjeografia Redakto


Historia Redakto


Shënimet dhe referencat Redakto

  1. ^ Emri me prejardhje nga nofka me origjine arabe Jazirat al Mawet ose « Ishulli i vdekjes » (Mawet = « vdekje » arabisht).
  2. ^ Code officiel géographique

Lidhje të jashtme Redakto