Maksim Konomi, lindi më 13 gusht të vitit 1946Tiranë, është matematikan dhe politikan shqiptar.

Maksim Konomi
Emri: Maksim
Mbiemri: Konomi
Lindi më: 13 gusht 1946
Vendlindja: Tiranë
Profesioni: matematikan, politikan

Kreu studimet e larta pranë degës matematike në Universitetin e Tiranës.

Konomi ishte deputet i Partisë Demokratike të ShqipërisëKuvendin e Shqipërisë në 1991-1992. Ai ishtë ministër i parë i pluralizmit për shkencën në Shqipëri, njeri i shquar në jetën politikë të asaj kohe.

Shiko edheRedakto

Grupi Parlamentar i Partisë Demokratike të Shqipërisë 1991-1992