Malkoçoğlu Balı Bey (1495–1555), i njohur gjithashtu si Malkoç Beu, ishte një komandant ushtarak osman dhe guvernator, duke i shërbyer Sulejmanit të Madhërishëm. Djali i Malkoçoğlu Yaya Pasha i cili kishte shërbyer si Beylerbey i Anadollit dhe Rumelisë dhe arriti gradën e vezirit, u martua me një vajzë të Bajazitit II. Vëllai i tij i vogël ishte Malkoçoğlu Mehmet Beu. Ai më pas shërbeu si guvernator (beylerbey) i Budin Eyalet pas vitit 1541..[1] Balı Beu ishte komandanti i akıncı[2] and ghazi.

Ai u portretizua nga seritë e filmave klasikë Cüneyt Arkın në Malkoçoğlu dhe aktori Burak Özçivit në seritë Sulejmani i Madhërishëm (2011–14).

Shih edheRedakto

ReferimetRedakto

  1. ^ Bietenholz, P.G.; Deutscher, T.B. (2003). Contemporaries of Erasmus: A Biographical Register of the Renaissance and Reformation (në anglisht). University of Toronto Press. ISBN 9780802085771. Marrë më 2014-10-05.
  2. ^ Mülayim, S.; Matthews, J. H.; Akad, T. (1996). Nevşehir (në anglisht). Ministria e Kulturës së Republikës së Turqisë. Marrë më 2014-10-05.