Ushtria Mbretërore Osmane (osmanisht: اردوي همايون Ordu-yi Hümayun) është quajtur ushtriaPerandoria Osmane nga rreth 1299-1923. Perandoria Osmane i detyrohet origjinës dhe roli i saj si një fuqi e madhe në Azi e Vogël, në Mesme Lindje e MesmeBallkanAfrika Veriore dhe Krime në një masë të madhe suksesi i ushtrisë osmane.

Rexhep pashë Mati, ushtarak shqiptar i Perandorisë Osmane

Ushtarakë Shqiptar i Perandorisë OsmaneRedakto

BurimeRedakto