Abdyl Azisi i I apo Abdylazizi ose Abdul Azis (Osmanishtja عبد العزيز), lindi në shkurt të vitit 1830Stamboll dhe vdiq qershor të vitit 1876.

Abdyl-Azisi i I
عبد العزيز
Sulltan
Abdul-aziz.jpg
Abdyl Azisi i I
I 27-të Sulltan
Mbretërimi 1773-1789
Pasardhësi Abdylmexhiti I
Pasardhësi Murati V
[[Dinastia|]] Shtëpia e Osmanët
Baba Mahmuti II
Lindi 8 shkurt 1830
Stambolli
Vdiq 4 qershor 1876
Stambolli
Religjioni Islami Synit