Maltoza në natyrë apo në botën e gjallë nuk gjendet i lirë sikurse sakaroza, por është i përhapur në formë polisakaridesh në amidon dhe në glikogjen. Gjatë hidrolizës e formon vetëm glukozën, prandaj është sheqer reduktues.


Nuvola apps edu science.svg Ky artikull nga Kimia është i cunguar. Ti mund të ndihmosh Wikipedian duke e përmirësuar këtë artikull.