Hape menynë kryesore

Manja (greqisht: Βαρδούνια/Vardhoúnia edhe Μπαρδούνια/Bardhoúnia) është një rajon gjeografik dhe kulturor në Greqi dhe kryeqyteti i Manjës është Çimovë (sot Αρεόπολη/Areopoli). Manja është edhe gadishulli qendror i të tre gadishujve që shtrihen në jug nga Peloponezit në Greqinë jugore. Manja në veri-lindje është fqinjë me rajonin Bardhunja. Njerëzit nga Manja quhen Manjat/ët.