Hape menynë kryesore
Kjo faqe mirret me popullin sllav, për terme të ngjajshme shih Maqedonët (kthjellim)
Skeda:Makeodnki 2.JPG
Gra etnike maqedonase duke vallëzuar
Skeda:Ethnic Macedonian Dance 1.JPG
Valle burrave nga Maqedonia
Skeda:Makedonka.jpg
Një vajzë maqedonase në kostum tradicional folklorik

Maqedonët (të vetë quajtur Македонци) janë një kombësi në Ballkan. Flasin gjuhën maqedone dhe janë pjesë e Kishës Ortodokse Maqedone. Banojnë në Republikën e Maqedonisë. Popullata e tyre është afërsisht 1.7 milion.