Gjuha markup

sistem modern për shënimin e një dokumenti
(Përcjellë nga Markup language)

Një gjuhë markup (sqt. markap, gjuhë shënimi; en. Markup language) kombinon tekstin me informacione të mëtejshme reth tekstit. Informacioni e mëtejshëm, si përshëmbull reth strukturës ose prezantimit së tekstit, është i shprehur nga shënimi (evidencim, etj), që përzihet me textin fillimor. Gjuha markup më e njohur është HTML (HyperText Markup Language), një nga themeluesit e World Wide Web (Rrjeti Mbarëbotëror i botës).

Një shëmbull i gjuhës markup, e bazuar në XML për tÙ krijuar receta. Markup-i mund të kthehet në HTML, PDF dhe Rich Text Format (RTF) duke përdorur XSL

Shikoni edhe Redakto

Lidhje të jashtme Redakto