Maryam Rajavi

politikane iraniane

Maryam Rajavi (e lindur me emrin Maryam Qajar Azodanlu, مریم قجر عضدانلو, e lindur në 4 dhjetor 1953) është liderja e organizatës Muxhahedinët e Iranit, një organizate me qëllim përmbysjen e qeverisë iraniane. Rajavi është gjithashtu presidenta e sapo-emëruar e Këshillit Kombëtar të Rezistëncës për Iranin (NCRI) që prej vitit 1993. Ajo është bashkëshortja e Massoud Rajavi.

Maryam Rajavi
NCRI President-elect Maryam Rajavi -Villepinte June 2012.jpg
U lind në04 Dhjetor 1953
Tehran, Iran
Emrat e tjerëمریم رجوی
Punësimipolitikane


Edukimi dhe shkollimiRedakto

Rajavi ka lindur në 4 dhjetor në Teheran. Ajo u rrit në një familje të klasës së mesme nga nënpunës civilë që vinin nga dinastia e Qajarit. Ajo ka përfunduar studiemt e larta në Universitetin e Teknolologjisë së Sharifit në Iran, në degën e metalurgjisë.