Mauna Kea është vullkan në ishujt Hawaii, ShBA.

Vullkani Mauna Kea

Vullakan është aktiv dhe ngritet në një lartësi mbidetare prej 4201 metrave, ndërsa fundi i tij shtrihet 5000 metra nën nivelin e detit, që do të thotë se lartësia e përgjithshme është mbi 9000 metra. Me këtë lartësi është maja më e lartë në Tokë.

Gjeolojia Redakto

Shih edhe Redakto