Medalja Luftëtar i Lirisë Adem Jashari

Medalja Luftëtari i Lirisë Adem Jashari

Medalja Luftëtar i Lirisë Adem Jashari është dekoratë shtetërore e Kosovës që u jepet qytetarëve të Kosovës e të huaj që kanë treguar trimëri në luftën e fundit për liri e pavarësi, si dhe për vepra të lirisë në kohë të paqes.

Shprehja e mirënjohjes dhe nderimi i individëve me këtë medalje bëhet nga Presidenti i Kosovës. Të drejtën për të paraqitur propozim për dekorim para Presidentit të Kosovës e kanë institucionet si me poshte:

Të nderuaritRedakto