Princesha sirenë (Japoneze: マーメイドメロディーぴちぴちピッチ) është një serial manga dhe anime. Seritë premierë në Shqipëri më 4 korrik 2016Çufo. Përkthimi "Jess" Discographic i ka kaluar 91 episoda.

Sezoni 1

Redakto

Lucia është princesha sirenë e Oqeanit Paqësor tëveriut. Ndodhet në tokë për të gjetur perlën e saj rozë, që ia dhuroidashurisë së saj të parë Kaitos ( trashgimtar i një dinastie mbretërore detare por Kaito nuk e di këtë faktë) kur ishte 6 vjecc, për ta shpëtuar sepse anijae tij po fundosej. Vajza jeton në hotelin “Pearl Pilari“, ku ndihmon motrëne saj Nikola. Nikola në realitet është një shërbëtore e mbretërisë së Luciasose më saktë shërbëtorja e saj më e besuar. Personazhë të tjerë që e ndihmojnëLucian janë : Hippo, një pinguin që mund të trasformohet në një njeri dhe nënjë kafshë legjendare dhe Madam Taki.

Lucia rigjen Kaiton dhe kupton që është edashuruar me të përsëri. Ajo merr perlën e saj pa shumë vështirësi dhe njeh njëtjetër princeshë sirenë : Hanon Hosho princesha e perlës blu. Edhe pse nëfillim duket e kundërt që Lucia dashurohet me një njeri, por pastaj ajo vetëdashurohet me mësuesin saj të muzikës : Tarou Mitsuki. Lucia dhe Hanon bëhenshoqe të ngushta dhe janë në të njëjtën klasë me Kaiton. Shumë shpejt megrupin e tyre bashkohet edhe Rina Toin, princesha sirenë e perlës jeshile. Edhe pse në fillim paraqitet shumë e vrazhdë, bëhet shumë shoqe me Hanon dhe Luchian. Tre vajzat me perlat e tyre transformohen në vajza shumë të bukura (idhuj) dhe kanë detyrën që të rigjejnë 4 princeshat e tjera sirena për të mundurarmiqtë që po sulmojnë oqeanet, që drejtohen nga Gaito. Ky i fundit mban tëburgosura në kështjellën e tij 2 princesha sirena dhe dëshiron që të ketëgjitha perlat.

Lucia ka edhe një problem tjetër : nuk mund titregojë Kaitos që është një princeshë sirenë, përndryshe do të kthehej në njëshkumë uji. Kaito është i dashuruar edhe me Lucian njeri, edhe me Luciansirenë, që i ka shpëtuar jetën. Në vazhdim të historisë, tre princeshatsirena duhet të luftojnë kundër të gjithë armiqve të tyre : Dark Lovers dhe mepas Motrat Black Beauty. Sara princesha e perlës portokalli është nga ana eGaitos.Priceshat zbulojnë se Kaito është vëllai i Gaitos,pra pjesa e tij e mirë . Motivi i kësaj gjëje është sepse ne të shkuarën dashuria e saj, TarouMitsuki, e kishte lënë pa i dhënë shpjegime. Por në fund, falë pendimit dhesakrificës së saj, princeshat e tjera lirohen dhe të shtata mundin armikun etyre. Sara e sqaron me Taroun, që kishte qenë një keqkuptim që ajo kishtevendosur të ndiqtë Gaton në thellësitë e oqeanit. Hanon vuan shumë nga kjohistori dhe kupton që Tarou nuk do ta harrojë kurrë Sarën. Ndërsa Kaito zbulonqë Lucia është në realitet sirena e tij dhe më në fund mund të bashkohet më tësepse prejardhja e tij është nga deti. Gaitos donte të bashkohej me Kaiton qe të sundonte botën dhe të shkatërronte mbretëreshën e detrave . Kur Sara takon Taron vendos të luftoi kundër Gaitos me Lucian dhe të tjerat . Me ndihmen e mbretereshes dhe Kaitos ato fitojnë . Kur kështjella madhështore e Gaitos po shkatërrohej , Sara vendosi te qëndronte me Gaiton dhe te vdisnin sëbashku . Sara i'a dha perlën portokalli Luchias dhe u largua .

Sezoni 2

Redakto

Pas fundit të trishtueshëm të Gaitos dhe Sarës, situata duket se është kthyer në normalitet. Karen, Koko dhe Noel vendosin që të kthehen në mbretëritë e tyrë. Taro largohet jashtë shtetit dhe përshëndetet me Hanon . Ndërsa Lucia, Hanon dhe Rina kthehen në tokë. Për fat të keq Kaito niset për në Hawai sepse duhet të bëjë një finale sërfi dhe kështu lë vetëm Lucian e gjorë. Kjo e fundit takon në ëndërr princeshën ere sirenë të Oqeanit Indian, që do të marrë vendin e Sarës.

Por fillojnë përsëri problemet, sepse shfaqet një armik i ri për princeshat sirena : Mikeru. Një ëngjëll që për të mbijetuar zotëron shpirtin e Seirës ( motra e vogel e Sares ) Kaito zhduket në një aksident, duke shkakatuar shqetësime të mëdha për Lucian. Por djali është mirë, edhe pse ka humbur memorien, dhe shumë shpejt rikthehet në Japoni me një vajzë të re që quhet Mikaru, që është shumë e sëmurë. Lucia zë miqësi rastësisht me vëllain e madh të Mikarus që quhet Rihito Amagi. Profesori Taro vendos të shkojë në Gjermani dhe Hanon takon një djalë të ri të quajtur Shirai. Edhe për Rinën është koha për t'u dashuruar dhe rastësisht njeh Masahiron, një djalë i bukur që nget një motor. Sikur të mos mjaftonte Motrat Black Beauty, shfaqen shumë armiq të tjerë si Alala, Lady Bat, Fuku.Chan.kaito dashurohet me mikarun dhe lucia merzitet jashtmase per kete. ajo ben c'te mundet qe ti rikujtoj te shkuaren kaitos.mikaru sikur e ndien se dicka nuk shkon por nuk ben ndonji reagim te vecante. kur lucia e *puth* kaiton me vone ai kujtohet për dashurine qe ka ndier per Luchian. kur kaito vendos te largohet nga mikaru ajo terbohet dhe qan pa pushim deri sa duket se po i afrohet gjithmonë e me shume depresionit. asaj idel engjelli qe lufton me lucian dhe ai fillon te ndikoj shum tek ajo. mbas asaj dite kur ndo qe kaito është me mikarun per ti ngritur moralin qe ajo mos te merzitet qe ai ka ikur del engjëlli i cili e emerr dhe e përthith ne trupin e tij por e kishte te veshtire ta bente kete sepse kaito përdori disa fuqi qe i ka pasur edhe para aksidentit. ditën tjetet ai e merr vesh se kush eshte ajo sirena, pra lucia, dhe ai me pas është edhe me i qarte ne mendimet e tij. ata te gjithë kaito, lucia, hanon, rina, kater princeshat e tjera, dhe vellai i madh i mikarus luftuan kundër engjëllit por ata gjithashtu i ndihmoi edhe shpiti i detit. mbas kesaj mikaruja kthehet ne nji foshnje te vogel. kur kjo ndodhi mbaroi ata vazhduan jetët e tyre te perdicme ketu perfshihen edhe trre sirenat. ato jetonin me te dashurit e zemres se tyre dhe gjate asaj kohe fantazoni për te shkuare dhe për te ardhmen. nëse donita shikoni përdorni ne you tobe ketë faqe {[['''pichi pichi pitch mermaid melody episode 1 ]]} Thuhet se do dal një sezon i ri i Mermaild Melody , ku Luchia dhe Kaito kanë një djalë... Por nuk është përgatitur akoma. Luchia & Kaito ( përgjithmonë bashke — Love forever )