Metacritic

faqe interneti për rishikime për film, televizion dhe videolojëra

Metacritic është një faqe interneti që grumbullon rishikime të filmave, shfaqjeve televizive, albumeve muzikore, videolojërave dhe më parë, librave. Për secilin produkt, rezultatet nga secila përmbledhje janë mesatare (një mesatare aritmetike). Metacritic u krijua nga Jason Dietz, Marc Doyle dhe Julie Doyle Roberts më 1999. Sajti ofron një fragment nga secili rishikim dhe lidhjet në burimin e tij. Një ngjyrë e gjelbër, e verdhë ose e kuqe përmbledh rekomandimet e kritikëve. Konsiderohet si faqja kryesore e grumbullimit të rishikimit në internet për industrinë e videolojërave.[2][3]

Metacritic
Metacritic logo.svg
Webfaqja www.metacritic.com
Komercial Po
Tipi i faqes Grumbullues i rishqyrtimeve
Regjistrim Falas/abonim
Pronari CBS Interactive
Lëshuar më Janar 2001
Alexa rank rënie 2,540 (qershor 2020)[1]
Gjendja e tanishme Aktive

Notimi i Metacritic e kthen çdo rishikim në një përqindje, qoftë matematikisht nga shenja e dhënë, ose atë që faqja vendos subjektivisht nga një përmbledhje cilësore. Para se të bëhen mesatare, pikët vlerësohen sipas famës, shtatit dhe vëllimit të vlerësimeve të kritikut. Uebfaqja fitoi dy Çmime Webby për përsosmëri si një uebfaqe grumbullimi. Kritika është përqendruar në sistemin e vlerësimit, përpjekjet e pretenduara të palëve të treta për të ndikuar në rezultate dhe mungesën e mbikëqyrjes së stafit për vlerësimet e përdoruesve.

ReferimeRedakto

  1. ^ "metacritic.com Competitive Analysis, Marketing Mix and Traffic - Alexa". alexa.com (në anglisht). Marrë më 2020-06-01.
  2. ^ Leack, Jonathan (25 shtator 2015). "OpenCritic's Gamer-Centric Style Is Everything Metacritic Should Have Been". Game Revolution (në anglisht). Marrë më shtator 12, 2019.
  3. ^ Rose, Mike (10 korrik 2012). "Metacritic is here to stay, but can we fix it?". Gamasutra (në anglisht). Marrë më shtator 12, 2019.

Lidhje të jashtmeRedakto