Mikael Ende lindi ne Gjermani me 1929 dhe vdiq ne 1995. Eshte nje nga shkrimtaret me te njohur gjerman te shekullit XX. Veprat e tij mund te pershkruen si perzerje midis realitietit e fantazize, me ane te se ciles ai nxjerr ne pah problemet e nje shqerie teknologjie e moderne. La shkruar shume libra per femije, me te njohurat eshte "Historia pa mbarim". Librat e tij jane perkthyer rreth 40 gjuhe.

LiteraturaRedakto

"Momo" Michael Ende përkthyer nga Martin Mato në gazetën "Nacional" nr 4; 14 mars 2009 Tiranë