Mihail Sholohov

novelë
(Përcjellë nga Mihail Šolohov)

Mihail Aleksandrovič Šolohov (rus Михаи́л Алекса́ндрович Шо́лохов, 24 maj 1905 - 21 shkurt 1984), shkrimtar rus. Fitues i Çmimit Nobel për letërsi, për vitin 1965.

Michail Aleksandrovich Sholokhov Nobel prize medal.svg
Михаил Александрович Шолохов.jpg
Ditëlindja:24 maj 1905
Vendlindja:Veshenskaya, Russian Empire
Ditëvdekja:21 shkurt 1984
Vendvdekja:Veshenskaya, Bashkimi Sovjetik Rusia Rusia
Kombësia:ruse
Zhanri:novelist

Në letërsi ka hyrë me publikimin e "Tregimeve Doneske". Romani më i njohur i tij është "Doni i Qetë", me tematikë të luftës, në mesin kaozakëve doneskë, në kohën e Luftës së pare botërore, revolucionit dhe luftës qytetare. Është i renditur si pejsazhist dhe njohës i traditave kozake, përshkrimit të natyrës dhe përshkrimit në rrethën e kozakëve, që i japin romanit një freski.

VepratRedakto

ReferimetRedakto

Lidhjet e jashtmeRedakto

  1. RIDREJTO Stampa:Ru
  1. RIDREJTO Stampa:Ru