Mikroelektronika (greq. mikros - i vogël) është një nëndegë e elektronikës që merret me studimin dhe përdorimin e pjesëve elektronike shumë të vogla. Këto pajisje janë të bëra nga gjysmëpërçuesa që përdorin nje ecuri (proces) të njohur si fotolitografi. Shumë përbërësa të pajisjeve elektronike janë të barazvlefshëm edhe për mikroelektronikën, si p.sh. tranzistorët, induktorët, kondensatorët, rezistencat, diodat dhe natyrisht izolatorët dhe tejçuesat janë të pranishëm në pajisjet mikroeletronike.

Mikroelektronika përbëhet nga dy degë:

  • Integrimi
  • Miniaturizimi

Historia e mikroelektronikësRedakto

NdërtimtariaRedakto

Fushat e zbatimitRedakto

Shiko edheRedakto


[[