Monumenti i Pavarësisë

Monument në Vlorë

Koordinatat: 40°28′14″V 19°29′25″L / 40.47056°V 19.49028°L / 40.47056; 19.49028

Monumenti i Pavarësisë i ndërtuar nga Kristaq Rama, Muntaz Dhrami, Sh.Hadëri në Vlorë në vitin 1972 dhe i mbuluar me bronz, është i lartë 17 metra. Ky monument ngrihet në qendër të qytetit në Sheshin e Flamurit. Në qendër të grupit skulpturor është figura e Ismail Qemalit, kryetarit të parë të shtetit shqiptar.