Monumenti i Skënderbeut në Shkup

Monumenti i Skënderbeut në Shkup është i mbuluar me bronz dhe peshon 2,7 tonë, ndersa së bashku me bazamentin është i lartë shtatë metra. Kjo njëkohësisht e bën atë dhe shtatoren më të lartë në Maqedoni, vepër kjo e skulptorit Thoma Thomai. Gurthemeli i bazamentit ku qëndron monumenti i Skënderbeut në Shkup u vendos më 28 nëntor të vitit 2005. Ndërsa monumenti u vendos më 28 nëntor 2006.

Monumenti i Skënderbeut në Shkup

Shih edheRedakto

Monumenti i Skënderbeut në Prishtinë

Monumenti i Skënderbeut në Dibër të madhe

Monumenti i Skënderbeut në Krujë

Monumenti i Skënderbeut në Peshkopi

Monumenti i Skënderbeut në Tiranë

Statuja të Gjergj Kastriotit -Skenderbeut në botëRedakto