Feja e krishterë quan "mrekulli të Jezusit" disa ngjarje në ungjijtë kanonikë, e në librat e tjerë të Besëlidhjes së Re, mbahen si mrekulli dhe i mvishen Jezusit. Edhe disa nga ungjijtë apokrifë (gr. apokrifa - fshehtazi) dhe gojëdhëna të lindura më vonë rrëfejnë për mrekullitë e Jezusit.

Dasma në Kanë: një nga mrekullitë më të njohura të Jezusit ku ai shndërron ujin në verë. Afresk i Gjotos, Padova.

Mrekullitë e Jezusit mund të renditen në mrekulli shëruese, eksorciste, zotëruese mbi natyrën, tre rastet e pagëzimit, Vdekja dhe Ringjallja e Jezus Krishtit dhe të tjera. Për shumë të krishterë mrekullitë duhet të mendohen si fakte historike, ndërsa për të tjerë janë tregime alegorike apo figurative.

Shpjegime të ndryshme Redakto

Kritika skolariste Redakto

Pikëpamja islamike Redakto

Lidhje të jashtme Redakto

Transclusion error: {{En}} is only for use in File namespace. Use {{lang-en}} or {{in lang|en}} instead. Mrekullitë e Jezusit: kërkim historik.