Munster apo Munsteri është një nga katër provincat e Irlandës. Munsteri është provinca më e madhe në Republikën e Irlandës dhe Irlandë. Qyteti më i madhë është Korku-u. Kjo provincë ka një popullatë prej 1.2 milion banorëve, ku sipas radhitjeve prej popullatës në Irlandë renditet e 3-ta.

Munster an Mhumhain
Cúige Mumhan
Provincë
Flamuri_figura
Administrimi
Shteti Flamuri [[Irlanda Irlanda]]
Shteti federal Irlanda Republika e Irlandës
Sipërfaqja dhe popullsia
Sipërfaqja 24,675 km2
Popullsia 1,243,726 banorë

Qarqet e MunsteritRedakto

Shiko edheRedakto