Coordinates: 53°15′N 8°00′W / 53.25°N 8.0°W / 53.25; -8.0

Ky artikull merret me ishullin. Për shtetin, shiko Republika e Irlandës.

Territori i republikes se Irlandes, shtrihet tersisht ne ishullin e irlandes me perjashtim te rajonit verilndor. Ne pjesen qendrore te ishullit mbizoteron relievi fushor qe nderthurret me grumbuj kodrinor te vecuar dhe shume liqene te vegjel. Disa vargje malore me lartesi te ulet, shrihen perreth brigjeve detare. Malet me te larta ndodhen ne pjesen jugperendimore te vendit. Lumenjte e shumte jane te shkurter dhe me uje te bollshem gjate gjithe vitit.

Irlanda

Shih dhe këtëRedakto

ShënimeRedakto