Mustafai i I ishte vellau i sulltan Ahmetit dhe i biri i sulltan MehmetitI dhe sulltaneshes Halime.Ai tete jeten e kaloi me friken se vellau i tij do ta ekzekutonte.Gjyshja e tij sulltanesha Safije dhe nena e tij sulltanesha Halime deshen ta hipnin ate ne fron ne kohen kur sulltan Ahmeti nuk ishte ne pallat por pak minuta se ai te shpallej perandor arriti sulltan Ahmeti dhe nuk e lejoi nje gje te tille.