Pop muzika është një zhanër i muzikës popullore që filloi në formën e saj moderne në Shtetet e Bashkuara të amerikës dhe në Mbretërinë e Bashkuar gjatë mesit të viteve 1950. Shprehjet e "muzikës popullore" dhe "pop muzikës" shpesh përdoren në mënyrë të këmbyeshme, edhe pse i kaluari i përshkruan të gjitha muzikët popullore dhe përfshin shumë stile të ndryshme. "Pop" dhe "rock" janë afërsisht kushte sinonime deri në fund të viteve 1960, kur ata u bënë gjithnjë e më të dalluar nga njëri-tjetri.

Edhe pse shumë nga muzika që shfaqet në rekord listat shihet si pop muzikë, zhanri dallohet nga tabelat e muzikës. Pop muzika është eklektik, dhe shpesh huazon elemente të tjera stile të tilla si urbane, kërcime, rock, latine, dhe të vendit; megjithatë, nuk janë elementët bazë që e përcaktojnë muzikën pop. Identifikimi i faktorëve të përfshijë në përgjithësi të shkurtër deri të mesme gjatësi këngë të shkruara në një bazë të formatit (shpesh strofë-refren struktura), si dhe të përdorimit të përbashkët të përsëritura choruses, melodike e meloditë, dhe me grepa.

Shih edhe Redakto

Referimet Redakto