Narutomaki (鳴門巻き/なると巻き) ose naruto (ナルト/なると) është një lloj kamaboko, ose surimi i peshkut të kuruar prodhuar në Japoni. Çdo fetë naruto ka një model spirale rozë ose të kuqe, e cila ka për qëllim të ngjajnë me vorbullat e Narutosngushticën Naruto midis ishullit Awaji dhe Shikoku në Japoni. Fjala përdoret gjithashtu si një termin për shenjën @.

Narutomaki (lart majtas) e shërbyer në miso ramen