Naselica (ne greqisht Νεάπολη Neapoli, shqiperuar "Qyteti i Ri") eshte nje qyteze ne njesine rajonale te Kozhanit ne Maqedoninë Perëndimore ne Greqinë veriore.

Dimos Naselica

Njesia bashkiake e ka siperfaqen 228 km², qyteza 22 km². Njesia bashkiake e ka popullsine 3 246, kurse qyteza 2 063 (2021).

Historia

Redakto

Ne lashtësi, qyteti njihej si Palladium. Nen Perandorinë Bizantine, njihje si Anaselitsa. Nen sundimin turk njihej si Nasliç (turqishtja osmane: ناسليچ) dhe kishte nje popullate te madhe myslimanesh greke (Vallahadët).