Maqedonia Perëndimore (greqisht: Δυτικής Μακεδονίας) është një nga trembëdhjetë rajonet administrativeGreqisë. Përbën pjesët veriperëndimore të vendit, duke përfshirë pjesën perëndimore e rajonit të Maqedonisë e jugut.

Qytetet kryesore Redakto

Maqedonia Perëndimore është e ndarë në 4 qarqe dhe 12 komuna. Proporcionalisht sipas popullsisë së qarqeve ndahen edhe deputetët në Këshillin Rajonal me 51 anëtarë[1].

Qarqet Popullsia Vendbanime Komuna
Follorina 51,414 Follorina, Prespa, Soroviçi
Grebena 31,757 Grebena, Deskati
Kosturi 50,322 Kosturi, Nestrami, Rupishti
Kozani 150,196 Eordeja, Gorusha, Kozani, Selfixhe

Lidhje të jashtme Redakto

Shiko edhe Redakto

Burimet Redakto

  1. ^ Griechisches Innenministerium: Rundschreiben Nr. 19 zur Durchführung der Wahlen vom 7. November 2010 für die Regionalen Behörden (gr. Εγκύκλιος υπ’ αριθμ. 19 για τη διενέργεια των εκλογών της 7ης Νοεμβρίου 2010 για την ανάδειξη ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΑΡΧΩΝ), Athen, August 2010 (Stampa:Webarchiv, 557 KB)