Rajonet administrative të Greqisë

artikull-listë e Wikimedias

Rajoni ose rajone administrative dhe në greqisht: Periferia (Greqisht: περιφέρειες), janë ndarjet zyrtare rajonale administrative të Greqisë, krijuar në vitin 1987. Ka gjithësej 13 periferi (nëntë në kontinent dhe katër në grupe ishujsh), të cilat deri në vitin 2010 ndaheshin më tej në 54 prefekturat. Sistemi i prefekturave nuk aplikohet më sot.

Rajonet administrative (Periferitë) e GreqisëRedakto

 1. Atika
 2. Greqia Qendrore
 3. Maqedonia Qendrore
 4. Kreta
 5. Maqedonia Lindore dhe Thrakia
 6. Epiri
 7. Ishujt e Jonit
 8. Egjeu Verior
 9. Peloponezi
 10. Egjeu Jugor
 11. Thesalia
 12. Greqia Perëndimore
 13. Maqedonia Perëndimore


Këto janë shtatë Dioqezat (διοικήσεις) të kijuara me hyrjen në fuqi të ligjit 3852/2010 (Piano Kallikratis):

  Commons: Peripheries of Greece – Album me fotografi dhe/apo video dhe materiale multimediale