Coordinates: 39°38′30″N 22°25′00″E / 39.641667°N 22.416667°E / 39.641667; 22.416667

Larisa (gr.lashtë. Λάρισα, gr.antike Λάρισσα, Larissa) qytet në Greqin qendrore. Afër Selanikut.

Larisa
Λάρισα
Qytet
Larissa Montage L.png

Larisa është kryeqendër e regjionit administrativ Thesalia si dhe seli e prefekturës me të njëjtin emër. Ajo ndodhet në qendër të luginës Thesalia e cila përthekohet nga mali Osa dhe derdhet në detin Egje. Nëpër këtë luginë gjarpronë lumi i quajtur Pinios. Larisa ditëve tona ka rreth 132.779 banorë dhe më këtë ajo është qyteti më popullsi më të madhe në Thesali, dhe e shtata qender komunale në tërë Greqinë. Sipas emrit "Larisa" është emëruar asteoridi me numër 1162 - identifikues për profesionistët.

Qytete simotraRedakto

Larisa ka disa qytete me të cilat mirëmbanë mardhënje të ngushta fqinjësore:

Bijtë të qytetitRedakto

ReferimeRedakto