Ngushtica e Magelanit është një kanjon i cili e ndanë Tokën e Zjarrt nga kontinenti i Amerikës Jugore. Që të dy bregdetet i takojnë Kilit. Kanjoni është krijuar me shkrirjen dhe zhvendosjen e akullnajave dhe ka marrë emrin sipas hulumtuesit Ferdinand Magelanit (Fernão de Magalhães, 1480 - 1521). Për nder të këtij detari të shquar, më vonë kjo ngushticë u quajt ngushtica e Magelanit. Anëtarët e ekspeditës e kanë pagëzuar edhe ujdhesën e Tokës së Zjarrtë. Duke lundruar pranë ujdhesës së përmendur, në të cilën popullsia autoktone gjatë natës kishte ndezur zjarre të mëdha. Magelani e pagëzoi “Toka e Zjarrtë” (“Toka e Zjarrtë” (Tierra Del Fuego).

Referimet

Redakto

Lidhje të jashtme

Redakto