Nikolai Fjodoroviç Fjodorov

Nikolai Fyodorovich Fyodorov ( Rusisht: Никола́й Фёдорович Фёдоров; mbiemri i përshtaur në anglisht si "Fedorov", 9 Qershor 1829 - 28 Dhjetor 1903) ishte një filozof i krishterë ortodoks rus, i cili ishte pjesë e lëvizjes së kozmizmit rus dhe një pararendës i transhumanizmit . Fyodorov ishte përkrahës i zgjatjes së jetëgjatësisë, pavdekshmërisë fizike dhe madje deri në ringjalljen e të vdekurve, duke përdorur metoda shkencore.

Pasternak fedorov.jpg