Nikoleta Mita (1955, Bilisht), bartëse e medaljes Naim Frashëri (1988), është pedagoge universiteti, autore tekstesh mësimore dhe monografish shkencore, hulumtuese e shquar në arsim dhe në shkencat sociale, e afirmuar, sidomos për agazhimin e saj në reformimin e arsimit, jo vetëm në Shqipëri. Kontribut të veçantë dha në Universitetin e Tiranës. Ishte edhe drejtuese e Shkollës Pasuniversitare të Studimeve Evropiane.[1]

Shih edheRedakto

Lidhje të jashtmeRedakto

ReferimeRedakto

  1. ^ Hajrullah Koliqi:Gruaja ndër shekuj/Arsimimi dhe emancipimi i saj, Libri shkollor, Prishtinë, 2009, fq. 381 - 382.