Nikolla Nishku (1860-1917) Arsimtar, tregtar i njohur në historinë e vendit dhe i vlersuar nga institucionet e shtetit shqiptar për pjesmarrjen në komisionin që ngriti flamurin në 26 nëntor 1912Tiranë. (Kryetar komisioni ishte nga komuniteti mysliman Sheh Ahmet Pazari dhe anetarët e tij Myslym Ag Beshiri, Myslym Myderrizi, kurse nga të krishterët Nikolla Nishku, Fan Koja, Spiro Politoqi.)Për kulturën dhe horizontin e tij të gjerë gëzonte prestigj e nderim jo vetëm brenda Bashkësisë Ortodokse të Tiranës, por në tërë popullsinë e qytetit.

Referime

Redakto

Burime

Redakto

Përmendet ne veprat studimore:

Burime të jashtme

Redakto