Një sy mbyllur (2012) është një komedi me regji dhe skenar të Andamion Murataj,e cila nxjerr në pah fenomene të kulturës shqiptare si gjakmarrja,martesa me mblesëri,etj.

Regjisori dhe ekipi Redakto

Përmbajtja Redakto

Xhon Ukdedaj,një shqiptaro-amerikan dhe protagonisti i kësaj komedie vjen nga Bronksi i Nju Jork për herë të parë në Shqipëri për të gjetur nuse,por fillimisht i duhet të marrë gjakun e gjyshit të tij.

Gjatë kohës që kerkon gjaksin, Xhoni njeh Shqipërinë e cila shfaqet tërësisht ndryshe nga cfarë ai kishte imagjinuar. Pikërisht në momentin që Xhoni është në prag të përmbushjes së misionit, gjaksi është ai që vë veten në rrezik për të ndihmuar Xhonin.