Njësit administrative të Lituanisë

Lituania ndahet në 10 njësi administrative të cilat kanë funksionie të kufizuara. Këto njësi janë: Vilnius, Kaunas, Klaipeda, Alitus, Utena, Panevezhis, Taurage, Telsiai, Siauliai dhe Marijampole.