Merge-arrows.svg
Ndihmoni që kjo pjesë dhe pjesa Hello world programi të bashkohen në një artikull të vetëm. {{{2}}}


"Njatjeta Botë" (ang. Hello World) është një kod që urdhëron makinën që të shtypë (zakonisht në monitor) fjalët "Njatjeta, Botë!". Përdoret në disa tekste të shkurtëra mësimore (ang. Tutorial) për të mësuar një gjuhë programimi. Si program është një nga më të thjeshtët që mund të bëhet në një gjuhë kompjuteri.Kompleksiteti varet nga niveli i gjuhës që përdoret.

Një GUI duke përdorur perl dhe GTK2

Disa shembujRedakto

Në CRedakto

main() {
    printf("hello, world");
}


Në JavaRedakto

public class HelloWorld {
  public static void main(String[] args) {
    System.out.println("Hello world");
  }
}


Në PHPRedakto

<?php
echo 'Hello world';
?>


Lidhje të jashtmeRedakto

From the GNU Humor Collection