Nofulla
Nofulla

Nofulla (nga Latinishtja mandibula - “kockë e nofullës“) është asht jopalë i cili artikulohet me kafkën, dhe që bën pjesë në grupin e eshtrave të kafkës, gjegjësisht fytyrës.

Ndërtimi i nofullësRedakto

Tek nofulla e poshtme dallojmë trupin dhe dy degë.Trupi paraqet zgjatimet dhëmbore bashkë me gropat ku janë të vendosura rrënjët e dhëmbëve.

Degët janë dy zgjatime, zgjatimi i përparmë koronoidal dhe zgjatimi i pasëm me kokën e mandibullës për nyjëzim me ashtin tëmblor.

Foto shtesëRedakto

Shih edheRedakto

Kafka e njeriut
Skeleti i njeriut
Eshtrat e njeriut
Gjymtyrët e poshtme të njeriut
Gjymtyrët e sipërme të njeriut

ReferimetRedakto