Ora e Tokës është një lëvizje në të gjithë botën e organizuar nga Fondi Botëror për Natyrën (WWF). Ngjarja zhvillohet çdo vit duke inkurajuar individët, komunitetet dhe bizneset të fikin dritat elektrike jo thelbësore, për një orë, nga 8:30 deri në 9:30 pasnesër. në një ditë specifike drejt fundit të Marsit, si një simbol i përkushtimit ndaj planetit.[1] Ajo u fillua si një ngjarje pa dritë në Sidnej, Australi, në vitin 2007. Që atëherë, ajo është rritur për të përfshirë më shumë se 7,000 qytete dhe qytete në të gjithë 187 vende dhe territore për të rritur ndërgjegjësimin për konsumin e energjisë dhe efektet në mjedis.[2]

Ndonjëherë, në vitet kur e Shtuna e Shenjtë bie të Shtunën e fundit të Marsit, Ora e Tokës zhvendoset një javë më parë sesa data e saj e zakonshme.

Referimet Redakto


  1. ^ "About Us". Earth Hour. 31 Mars 2014.
  2. ^ "Earth Hour 2017 report" (PDF).www.earthhour.org.