Oxford Dictionary of English është një fjalor anglisht me një vëllim të vetëm i botuar nga Oxford University Press, i botuar për herë të parë në vitin 1998 si Fjalori i ri i anglishtes së Oksfordit ( NODE ). Fjala "e re" u hoq nga titulli me Botimin e Dytë në vitin 2003. [1] Fjalori nuk bazohet në Oxford English Dictionary (OED) – ai është një fjalor i veçantë që përpiqet të përfaqësojë me besnikëri përdorimin aktual të fjalëve angleze. Botimi i dytë i rishikuar përmban 355,000 fjalë, fraza dhe përkufizime, duke përfshirë referenca biografike dhe mijëra shënime enciklopedike. Botimi i tretë u botua në gusht 2010, me disa fjalë të reja, duke përfshirë " vuvuzela ".

Aktualisht është fjalori më i madh me një vëllim në gjuhën angleze i botuar nga Oxford University Press, por është shumë më i vogël se Fjalori gjithëpërfshirës Oxford English Dictionary, i cili botohet në vëllime të shumta.

Shih edhe Redakto

Referime Redakto

  1. ^ Hughes, H.G.A. (2004). "Oxford Dictionary of English (2nd edition)". Reference Reviews. 18 (4): 36–37. doi:10.1108/09504120410535407. {{cite journal}}: Mungon ose është bosh parametri |language= (Ndihmë!)