Për ty Atdhe: kenge shqipatre qe ngre lart vlerta kombetare.Teksti dhe muzika: Pjeter Gaci

Teksti PËR TY ATDHERedakto

 • Për ty Atdhe,
 • ma të bukurën kangë,
 • me fuqinë e kësaj zemre do të kendoj,
 • për këto male,
 • për këto fusha të gjana,
 • për këtë vend ku sot i lumtur jetoj.
 • Për këto male,
 • për këto fusha të gjana,
 • për këtë vend ku,sot i lumtur jetoj.
 • x2
 • I bukur je,
 • ngrihesh madhështor,
 • si një kështjellë e pamposhtur ti qëndron,
 • në mes dallgësh
 • shkëmb graniti vigan,
 • s'u përkule nga çdo stuhi e tufan.

Lidhje te jashtmeRedakto