E urrejë, kur e komë ndërmend tonë diten e lum mi nxjerr shtosin e dikush tjeter e nxjerr. hahah.

Nuk e din o miku im
Të jeshë i zënë
Duart plotë punë
E në kokë të keshë
Një mendim, që të hanë
E të bluan trutë
E pika të bije
Kur qetsohesh
E gjenë atë që kërkon
Kësaj i thonë
Po rëno ferr jeten.

Edhe qita rexhisorat shqiptar tonë kanë me vdekë. Kur njoni pos Ragipit nuk e boni një filem që me thon, Po, r'nonë ky regjisorë për gjitha kohët.

KopipaseRedakto

Kopjimi i detyrave në parlamentin e Kosovës, ka arritur kulminacionin. Fëmijët po përdorin teknologjinë e SMS-ve për të kopjuar detyrat.

Kupa e shenjtëRedakto

U nisë njerzimi
Në kërkim të kupës
Të kupës së shenjtë
Dhe për 2000 vjetë
Sunë e gjetën
Dhe kur e gjeten
E shkelen zagartë
Para syve të njerzimit.

hahahah, O çorr a s'pom shehë a? ahhaha

Albini pat problem me Petriten. ahahahhah

Po inatRedakto

Po kopi po s'kam shka me bo. N'daç beso n'daç mos beso. VetëVendosje. hahahha. Krejt lomshë.

Rada - Kurti 1:0.[1]

Peget o bij e soluncave!?[2]

Ta presim rundin e dytë. Shumarit ja kena pre gishtin!!! Tashti a thu a u ndërru traka!?[3]

Agapimu
Agapimu Agapity
Mia Marthini
Po bërtet e pisket
E po vetë.
R'no Mia,
Po r'no Marthini
Pa me volta
N'univers.

(FLMN) E n'ta sa ki. kurgjo hiq.

Imazhi i dëmtuarRedakto

Njeri është ai që di të merr dhe të japë ndihmë, edhe pikë e madhe e shkrimit. S'ka shka mu prish a me u dëmtu imazhi i Kosovës. Institucionet nuk janë vullnet i popullit. Çfar muhalifi me SMS me zgjedhë kryetarin e shtetit!!! Vetem me ja bo qefin "Miqve" a? [4] Për një laknur me ti dhi pitet a? - A qysh thojin.

Thonja e pipromjes: "Nuk luftova robërin që të jemë rob".[5]

Kamera me gazëRedakto

Zbulimi i kamerës me rrymë elektrike u bo moti. Po kur u bo zbulimi i kameres me gaz se? Po më doket hala su zbulu. Kur ta shehë ndeshjen Rada-Kurti e shehë vetem kameren elektrike. Kamera me gaz kallxon krejt tjeter pamje. Aty e shehë të saktën të pa vërtet.

Kurti - A po ke punë?
Rada - Puno!

Watt volten du berlina? Amper. - hahhaha - kioska e muhalifeve. Po me pe nuk dhezet siallica. Po lako pakë. hahahah. Po, po, pollako. hahahah. Si breshka tu ecë me muhalife e me tirçi të linit. Çfar kamere me gaz. Edhe kamajerat janë mat shpejtë.

Bal-Bal-Baltazar.

Babë e birëRedakto

Babë e birë
Babë he birë
Për një germë
Kanë dallim
Kështu fëmijë
Dini rëndësin
E germave të lira
Vjen dita
E ju vjellë
Në fytyrë fëmija
Dhe e ndiçni
Nga shtëpia.

FUND

EduartiRedakto

Artist në rol
Rol Edukatori
Që zanatin kurr
Nuk e morri
Edukator në orë
Oren e Artistit
As gjall as dekë
Nuk e morri
Më thoni profesor
Unë fëmijë jam
Çka duhet të bëjë
Pelenat e mia
Në skenë ti shikojë
E pa to të fillojë
Me shokët në livadhe
Të vrapojë
Po rrnojë ferr
Në mes të ferrit
Pa një xixë
Shembulli.

Valle për çefëRedakto

Upss!!Dul kongë

S.O.SRedakto

Se mu sosen përpak muhalifet. Po a soset deti bre? Edhe une shka po foli. Nejse. Privatsia e zotnis koka shkelë në vendin publik!? Shka hamomin lyp njeri privat në sall të Kuvendit tu Kosov's!? Zemer e bajsh meshnet trashin. T'ka hi fell. Knej ka evropa thojin kush nuk ka arsyetim, vritet. haahhaha. Çdo pohim nuk do me thonë që është arsyetim para popullit. A jem a s'jem tu jetu në demokraci? Po çfar hamom demokracie more. Diktatur e Dellit[6] i thojin kësaj pune. Edhe mësuesja nuk u ulke në banka kur na diktojke. hahhaha. ggagagga. O para popullit asnjë ligj, asnjë etik, asnjë privatsi, nuk bonë punë, vetem standartet e popullit. Populli nuk po ankohet që tu ka shkelë ty privatsia, po që krej popullit të kosovës ke dashtë me ja IMPONU zgjedhjen e përfaqsuesit të tyre. gagagagag E qe besa as "kishe kryetarin" nuk po e shajin as nuk po a zojin për të madhe bile. Thash t'ka hi fell. ggagag[7]

Titulli marsiangazetes: Populli i Sdikuj shtetit i çonë selam popullit amerikan që misitat e tij po i shtin "huntë" shumë ka pelat e katunit. hahahah

Shprehja e mesnatës: Diktatura e venës është që në të gjendet e vërteta se kush je[8]

KushRedakto

Kush po i pret
Me kupa të mbushura
Me venë miqt tanë
Kush janë ata
Që ngriten parajsen
Në mes të ferrit

Ecni mëre te shpija me këto muhalife. hahaha se dy kuaj forre ju japi e me kali lujë.

FUND

DembeliaRedakto

Dembelia e sotit
Pa kufi
Edhe fëmijtë
I lonë pa xhi
Po pa xhi
Se po ju prishet
Xhoksi
Po një kup ujë
Për hirë të Zotit
Fëmijës duhet
Me ja qu.

Kupa me kapakRedakto

Kupa me kapak
Kupa pa kapak
Morri udhen
Në sall t'ligjeratave ra
Kupa me kapak
Kupa pa kapak
Gjithë çka pat
Në buzë të fëmijve
E shpërndau
Ishte kup e mbushur
Plotë e përplot
Me gjakë.

FUND

Artist i çartenRedakto

Përkufizimi i dashuris "po r'no" - hahaha[9]

hahahah

FUND

MarshallahRedakto

DELLI[10]

Marshallah, marshallah
Na ka dal ministrja,
Nuse pa mahi
Me karadyzenë[11]
A tre, nuk e di
Veq po i ni djemt
Gishtat tu i lëpi.

FUND

Drejtësia 100%Redakto

Drejtësia 100%, kur njeri rrinë neutral i bjenë mes me u përzi, sepse kur ndodhë një konflikt, e konflikti ndodhë së paku mes dy palëve, aty nuk ka faj vetem njëra palë, po dyjat. Edhe i forti edhe i dobti. I forti që përdorë dhunën, i dobti që nuk di me kërku ndihmë. Deri qitu krejt mirë për neutralin. Në atë moment kur neutrali donë me u përzie duhet me majt thoben. Mas pari me i lanë anash interesat e veta. Është me kotë me thonë para njerzëve po ja maj krahun më të dobtit. Jo, ajo është nxitje për zhvillim të mëtejshem të një konflikti të pa barabart e të armatosur. Nëse bëhet ftesë atëherë mund të bëhet ftesë që të dy palët të ulen e ta zhvillojnë konfliktin në tavolin.[12] Pa paragjykime. Atje e te koftë, me ardhë jashtoksort e me ja hedhë barin syve popullit po e zo tu Amerikës, e presidenti me pshtu prej atij bari[13], a e kish lëshu karriken në mes të luftës kundër jashtoksorëve a?[14] hahah çfar filmi ish dal. Populli i egërsun tu munu me hi n'kapitoll me hile. gagaggag

Një shtëpi plotë fëmijë
Qu kundër babës së tij
Po kush nuk po vetë
Çfar moshe kanë ata fëmijë
Gjithë po harrojnë
Mosha rri në krye
E jo n'thobë
E po e ngatrrojnë me vite.
L-anej
L-teknej
N'kofsh bektesh
Historin e kupton.

InteresantRedakto

 
shiko: Fundi i kësaj "lufte të ftoftë" ka me qenë që në skenë kanë me dalë ftyra krejt të reja që janë interesu për politik me të vërtet por që janë eduku jashtë çdo ndikimi të edukatës shqiptare, "krejt fusha" kanë me lujtë me vlera kombëtare si me qenë monedha këmbimi. Kurgjo nuk u konë deri qitashti.

Interesant çikjo. Futja e ideologjis nën grushtin e një njeri sot po quhet diktator. Kur diktatori e fut mirë edhe substancen që ka kriju ideologjia atëherë po i bjenë totalitarizëm. Deri atëherë, demek deri sa ta fut në grusht shërben liderimi, autoritarimi e forma tjera.

Tani situata ka arritë kur ideologjia dhe materializimi i saj është arrit të futet plotësisht nën grushtin e një grupi dhe ka arrit te pika, tamon kur njëri nga grupi e merr në grush të vetin. U mbush kupa. Çka t'vazhdon në këtë drejtim o rrezik se kërset gjakëderdhje. D.m.th demokracia në nivel popullor, u ra në demokraci në nivel grupi, dhe nga niveli i grupit bije në duar të totalitarit.

Totalitari klasik, e shfrytëzon fuqin për çdo gjë. Totalitari si Enver Hoxha e përdorë në mënyrë impulsive. Zakonisht kur grupit që ja mban karriken i kërcënohet hapsira e veprimit ai reagon me dhunë.[15]

Krejt logjike, totalitarit i duhet me marr vendime që nuk bijen në kundërshtim me globalen. Ato vendime duhet arsyetuar para popullit. Ma lehtë është me i arsyetu para një populli budall. Po edhe ma lehtë është para një populli që e kupton poziten e tij në globalen. Kjo bëhet vetem kur populli ka qarkullim, demek arsyetuesit kanë të hine e t'dalne me arsyetuesit e vendeve tjera. Thjesht këmbim përvojash.[16]

Revulucioni i heshturRedakto

Atje diku,
Ku dje gjëmonte
Pushka e topi
Po ndodhë
Revulucioni
Revulucion i heshtur
Nga ata që veshtë e sytë
Ju kanë shurdhu e çorru
Nga zhurma e tymi
I topave e pushkëve
Janë njerzë të sakatum
Zërin e njerzëve
Nuk munden ma me ndëgju
Ftyrat e tyre
Nuk munden ma me i shiku.

FUND

ShakiraRedakto

O Holivud
Shakira mazun
Shakira po ju tregon
Kah duhet
Njeriu të shkojë
Që të jeshë artist
I njerzimit.

hahahha

AfërditaRedakto

 
Ec, ec çite tabukun se stekoke për libra
Afërdita, Afërdita
Afrodizuese për djem
I afrohen asaj
Me qindra, mija
E miliona djem të ri
Djemt na u plakën
Po r'nojn në liri
Për flakën e Afërditës
Nuk dojnë të ndiejë
Pothuaj se asnjë njeri.
Me gojë plotë në ekrane
Flasin për zjarrin e saj
Por asnjëri nuk bënë ball
Të sakrifikojë salltanetin
Për atë zjarr dashurie.
Fëmija i etur,
Pret me padurim
Të i vijë dikush
Që ka guxim.[18]

hahahah[19] E çum me libra na erdh me revista. gaggagaga[20]

ZenxhinRedakto

Jam zenxhin
E nëse më shehë
Duke mbëlledh
Troshat e bukës
Mos mendo se jam
I këputur
Se kam qenë
E do të jem
Zenxhin.

 1. ^ Ej o e nalune kështu, po r'no, si duhet.
 2. ^ "Origjinali" vetem unë asishi - hahah, përshka thojin, shka t'mirë e shkin t'keqe nuk ka. - hahahah
 3. ^ [1]
 4. ^ Imponim i thojin kësaj pune. Po ta ndalin rrymen, ujin. Po e përbinë edhe punën e bukën e gojës po dojin me ta ndalë.
 5. ^ Mendova që e fitova lirin, e kuptova që isha në robëri. gagag
 6. ^ Kur del jashtë kontrolle njeri, kërcet delli edhe dikton veprime shtazarake të njeriut - hahahah
 7. ^ E dyta herë që populli po ju za me pela për dore. Njëher kishe marrveshje xhentellmensh tashti SMS. Ehi u bo bajat me juve
 8. ^ Peget Fatmiri i çiti venë me tërheqjen e tij aq të lehtë
 9. ^ Ju shkon përshtati portugezëve.
 10. ^ Le ta shehë shka ka bo me SMS. Po a rrëzohet kulla e Zotit bre. hahahah]
 11. ^ qashtu po shkrun 2
 12. ^ #Afërdita, po shka me bo që feneri s'po doni me dhezë. Diku njerzit duhet me u orientu.
 13. ^ Demek nëpër bunkera mu rras
 14. ^ Nejse nëpër filma t'Hulivudit gati gjithmon presideti del hero. Dymasometri edukative i bije kjo punë. Avash, avash, kinxhi bohet dash, dash me brina që thu kuku shka bona.
 15. ^ So ka e di shka o ka fol, veq ó ka di që duhet me hekë dikon.
 16. ^ Po ku me këmby përvoja kur ai kqyrë vetem çysh me nxjerr naj pare a osht hajvonë që nuk e dinë që secili tregë i ka specifikat e veta.
 17. ^ [2]
 18. ^ Jam burr se jo mahi, edhe Afërditen e zona, ja bona një thmi, pa ma jap besen që e kqyrë mirë me tomel të saj, nuk i kallxoj ku o. hahhahah. Me tomel none se jo t'fabrikave se n'Kosovë gati e mytet - hahahh. Ha me pompa? Jo valla nuk e di. Nuk e di a e pranon organizmi asi tomli. Lergë ti djalë, prishet rrugës. hahha.
 19. ^ Kush veti bre "A thu a do të ketë liri edhe për atdheun tim"?
 20. ^ [3]