Menime pas menimeve
Me vektor e skalar
Marova një kala
Pezmatimi i gishtave
Menë ishalla
E mi nem nuk nema
Kërkonë
Se thojin shaj e mos
Nam.[1]

Pika mbi iRedakto

FILLIMI[2]

Ka kehë, sha u bo
Çe bre i mazamakeq
Sha u bo mër
Pih i ra mi da
i pikë manë.
Ani, ani
A e dave mirë
Paj zdi e bo
Eti ku ke
Qe kesh de dardha.
Ah derr i keq je
Thi hajvonë
Zhyll jeta e burr
Po qu mër puno!

FUND

AtjedikuRedakto

Atje diku
O nipikë
Me ment e veta[3]
Nuk ka frikë
Të dhuhet e shuhet
Por kjo secilit
Decilit[4] i duhet.

Produktet ekonomikeRedakto

Produkti kanibal, Plas[5], Ples[6], Bles. Blasen. Produkti variacion "dominon" po se po produktin kryesor, po edhe donë me zhduk. Produkti kryesor, nuk e ka dert zhdukjen, po hupë informata pa të cilën me kalimin e kohës zhduket edhe vetë varianti i produktit. D.m.th është vetëmbrojtje kundrejt pjellës vetë.[7] Supermarketi plot variante po nëpër rexhistra të fabrikës/depo nuk ka regjistra. Hahahah, ku me ditë sa plumagjisë e sa hajvanit i ka ra pika me zgjedhë e me vendos. ahhahah. Kur s'ka shi edhe breshni bon punë. hahaha. Pare, pare, hahahah. Për pare edhe amen e vetë. Hajt babë hajt. N'kofsh bektesh e merr vesh, mes kofsh e shehë njerzimi veten n'lesh. hahahah. Krejt thjesht, kadal dale, kush gutet përmute, po jo n'tokë po kërkun, en hiq. Përpak me u da[8] fija e njerzimit. hahahha.

FUND[9]

Çu baRedakto

Çu ba, a koka da Sudani a? Pse mër a thu?

Dordhania
Nga molla
Bohet dardha.
Meno e meno[10]
Ara jonë
Fara jonë.

FUND[11]

Shka d.m.thRedakto

Shka do me thonë me ardhë deri qitu ku o bota sot. E kjo vetem si një pikë në deti a tangjent. E tipave ju dhimet 1 ero. hahahah.

Sunbá? Ba, ba
Po shumari nuk a
Tu shpija, ó n'hag
E shumarit plak
Gishtin ja kena pre
Po nejse fëmijë janë
E nuk di shka u bo
Me abejen.

hahahah, ke li, ki li. hahaha. We have a job to do, comme Home. hahahah

Pom pëlqen po edhe ai vetë e dinë që pa shumarin lisi nuk rritet drejtë. S'pe di qysh me u shpreh ma mirë. Dashti me fol ka del shpirti, qishtu o gjendja. Tashti vetem për me bo eksperimente amaterat me vujtë populli a?

Longi i syritRedakto

A po keq o me bo mi djegë, rrjeten e longit synit. E kom djegë njëjherë, kurgjo dhimta, po edhet em paten hi që po mes pa sy. Shkova te drmrja, nuk disha me i shti germat me fol për mu gjermanish qysh dojsha, po nejse. Une i kisha dhimt e synit, ai vetke prej kahit jam. Edhe une me derte t'mija pi thom që prej Prishtinës. Ai tu lëshu si turrec, tu fol. Ku mu kah kujtu, demek u përqëndrova, çfar gjuhe osht tu fol, veq komë thon "phu he nonen" po une ika prej shkijeve e tashti me ja besu synin k'ti shkavi a? Nejse, tu mat a me ik, a me nejt, nejta. Kur t'ma ka qitë një longë në sy, mu dokë si memu shnosh syni, edhe menjëherë komë marr mu qu e me ikë. Em ka kap për dore, e ma bojke o djalo kjo nuk ta shnosh po vetem e ka pastru e mush çamjen, nuk manë vetem deri sa ta kryej punen teme (më duket 10-15 minuta ). E shka dashta me fol krej tjeter sanë po radia ke tu fol për sy e ma kujtovi këtë vaki.

Lajmi i parë serioz: Në emrer temin po ja boj Gadafit tri propozime.

 1. A po e do kariken e babës Libis[12]
 2. A po don me lidh krushqni
 3. A po don me ik me revulocion në plotë kuptimin e fjalës, asi me gjakë!
 1. Për Libin o mas miri. Po ato delet që i ki nuk e di a e hajin me ta jap një karrik nderi që me kqyrë qysh po zhvillohet vepra jote demek, për qito vjetë sa t'kanë metë jetë.[13]
 2. Që dojin fëmijtë tu me i lidh nërmjet veti ato familije a fise. Nejse nuk e di qysh janë aty mardhënjet.
 3. Kjo është rruga ma e keqe, për Libin, demek edhe për Gadafin i bjenë "met vra buka demek vepra jote" - i ki qit brumit helm vetë. Ski ditë me gatu. hahaha.[14]

Kur e kish pas pushtu Xhingiskani peget gjysen e Kinës, perandori kish pas thonë lëshojani krejt, demek kryesorja vendi me mbet 1. Kina i ka 2000 vjetë kufijt koxha, koxha stabil. Po i bjenë që emri në histori tek mas nja 50 vjetëve ja nisë me u pastru, me kalu kjo punë mirë. Nejse, 3 shigjetat OKB-ja, duhet me bo çmos, me i mbajt aty të lidhne. Përndryshe më prishet ky udhëtim i germave të lira.

Tarabulus - haahha, ma ka mar menja që qanej dikah duhet me qenë. Ike popullin prej tabutit.

Lajmi i dytë serioz:

Ja lypa një kinezes qati popullit që o me shumicë mandarina a qysh thanë sot, i thash a pe ma jep, ma kthu "Pou karrin".[15] Thi Çançunga i kanë pregatit gratë.

Lajmi i tretë: Peqini në dimër e feston edhe diten e veres.

Pa shaka[16]Redakto

U mundova me gjetë logjiken njerzore e teologjike. Edhe pse duhet të jenë të njëjta prapë se prapë kanë dallim së paku artikullimi i tyre. Sipas menes teme "nëse X është faktor, apo shkaktar, apo mbytës i Y" atëherë rrjedhë se ai është më i plotfuqishëm, demek ma i fort. D.m.th për menen temen, të thuhet "që e ka mbyt dikush krishtin", është gabim logjik i të menduarit. Nejse mënyrën artistike e të gjitha formave të intepretimit po e la onash, vetem të besimtarve po e marr. Për mendjen time demek tisha konë une teolog, prif, nuk kisha mund të pohojë që e ka vrarë apo mbyt dikush krishtin, sepse automatiksh besimtari me logjik reagon që diçka nuk është në rregull. Ani mo do kisha që e marrin ekuivalencën Krishti=Zoti, a si me dhon dy onë të një medalje. Gabim logjik[17]. Sipas logjikes "Krishtin kanë tentu me vra" po biri, apo Zoti - varsish se kush shërbehet me predikime, - nuk mund të vritet, ai është i plotfuqishëm. Po thomë po e la së paku anash mënyren artistike, stilistike e ku ta di, gjatë predkimit e po koncentrohem në atë të mësimit.

Interesant po më del për përkufizimin, e fjalëve të shqipes standarte. Çfar shprehjesh mund të përdoren për me përshkru kuptimin. Kan bo turr me myt, bo i biri (Zoti-t) është i plotëfuqishem, dhe për ta dëshmu këtë Ai, i kofshim falë, qëndrojë përball turrit në gjendje njerzore, me tipare njerzore dhe nuk e përdori plotëfuqishmërin e tij deri sa ... (më doket do e bojin si te filmi i Supermenit kishe Ati e ka lonë në tokë.) Nima 1. e mysin, 2. ringjallet, d.m.th ai koka n'tokë. A oshtë edhe ajo "Himelfahrt" a qysh po i bjen nisja për në qiell. Ja s'po muna me lidhë që me jap një pasqyrë. Hala i vogël. hahahah

Nosterdamët e shekullitRedakto

Kur erdh demokracia me ta erdh edhe shprehja e lirë, e me këtë edhe shprehja haptas për ekzistimin e korrupcionit. Nosterdamët "i varrosen" të korruptuarit nënë hetime, krijuan qeveri me duar të pastra e trup të kontaminum. hahah. Po ku ka korrupcion në shtet demokratik!? I gjithë korrupcioni i shtetit demokratik "futet" në ekonomi. Ky o shtosi i shtetit demokratik. Shteti demokratik "ju beson në heshtje" sipërmarsve të degëve të ekonomis luftimin e korroptimit të të drejtave të qytetarve në njëren anë dhe në tjetren nëpërmjet ligjeve e mbron qytetarin nga sipërmarsit e pandërgjegjëshem. Në njëfar mënyre shteti demokratik mbete shtyll e shenjtë e përbashkët e banorve të ati shteti.

Riçke këta menjëher ta bonë tallabuç "Ekonomia shqiptare rrit prodhimin dhe eksportet" thuj që o lajm që duhet me paraqit para popullit kryeministri e jo institutet përkatëse. Veq ja ngjet, çklap. Ky munet me u lavdu që ka kriju korniza, se qysh po fol, shteti o tu ndërhy direkt në ekonomin e lirë të tregut. E hajde masanej mes lind në popull dyshimi për korrupcion. Nejse, nejse, këto janë marrveshje partiake, tek e fundit. Po veq sipas reakcionit të popullit niveli i këtyre marrveshjeve shumë i ultë. Hajde me ta bo tallabuç me ligje.[18] Demek e kena nxjerr këtë ligj që i ka dhonë hapsirë veprimi (ja ka rras puntorve), a e kena nxjerr këtë ligj për mbrojtjen e puntorve (ja kena rras pismenave). Deri qitashti nuk më ka ra me ndëgju që ka fol dishka për puntortë. Ka alergji. Vetem fjela puntor, i doket që u qu lugat komunizmi. hahahah

Katunari i luginave, demek fshatari po vika në token e tu Kosovës. Grun e ka prej Luneburga Haide[19] - emen bajagi i madh që nuk është i ninë atje poshtë. Nejse o i ninë për keq, për Kastor (Bërllog Radioaktiviteti).

I shqiptar i paska vra dy ushtar amerikan. po shka pot bojin ushtart mër. Ata të ngratë. Keq, shumë keq. Ma efekt kish pas me ja dhezë naj shuplak naj politikani n'kosovë. 500 dollar denim.

TripaRedakto

T'repovati pakë:

U tuf Petriti
N'tripa t'vet
Pa çika që
Mos vetë
Cilen me marr
Nuk dike as
Vetë.
Prit e prit
Deri sa ja ngjiti
Njona e i tha
Ec mër qyrr
Çka po pret.

U dal as rep as asi me pre durt me zhileta. Rep për të rritur. Rep për klasën e 4-5-të. Upss!

Ajo çika
Emnin
Hashime
E kish pas
Këta e murr
Petriti vesh
Kur dul prej
Tripave t'vet.

StudimRedakto

Nejse, gazeta jonë këto. Po edhe pse janë gazeta formojnë një pasqyrë të veprimeve të shteteve. Thjesht për mu nuk e di pse po më duken shabllone. Kris një kriz. Menjëherë, këto shtete e mëdhaja, zakonish automatiksht në krye tyne ShBA-ja, i gjuhen qeveris së vendit ku ndodh kriza. A hiq pa prit, sulm së paku me fjalë, si thonë menjëherë me i "kallxu dhomtë". Përgjegjësi që i gjithëmon automatiksh i bije në supe të qeverive të ShBA-së edhe mes me harru popullit të saj. Peget edhe në dalshin a mos dalshin ata me qëndrim të "tregimit të dhëmbëve" gazetart pe kryjin këtë punë. Çka po du me thonë se po bije në sy automatizimi. Dashte e nuk dashte krijohet përshtypja që ShBA-ja "me qent e saj" e ka nxit, kriju me një fjalë e ka trazu atë vend. Qyshtu mendon ai që banon në lindje e në ameriken latine e qe besa edhe brenda EU-së, në moton qeveria jonë nuk ka qare. Unë nuk e di, pse e lejojin diplomatët e ShBA-së kaq lehtë imixhi i tyne me hy në durë të gazetarëve në këso forma automatike.

Peget që oshtë mbeturin e asaj doktrinës "ndërhja parandaluese". Nuk jam për mos me i ndihmu popujt që dojnë të ecin përpara, përkundrazi. Por edhe nuk jamë për ndrime të pacërrkave. Kjo duhet të i bëhet me dije secilit popull. Nuk është në pyetje ndihma,[20] po në pyetje është matni thoben për me ec përpara, e mos shkoni si pula pa kry. Secili organizator i lëvizjeve masive po si qeveria ka përgjegjësi, së pari para njerzimi e natyrish edhe para ligjit ndërkombtar. Murit me kry nuk i mëshohet, këtë edhe organizuesit e lëvizjeve masive duhet me shti n'koka tyne. Natyrisht sipas menjes teme, se e di se semvet kërkush. Natyrish që paraqitja e së vërtetës dhamë, e qe besa e dikë e frikëson. Po prap për mendjen teme o ma mirë për njerzit. Qysh thojin ma mirë "3 ditë përlarje mendimesh se 3 orë luftë". Fillo punu së paku në mënyrë artistike, krijo një struktur së paku një përftyrim se ku je duke shku me ata njerzë që i ke mbledh mas veti.

Vlla me provu me dalë si shikues mos po hedhet diktatori[21], a mos po i pshton goja me thonë ec ulemi si burrat e folim ku po ju dhamë.[22] Për dy paltë është ma mirë. Njeri e din më kë e ku, kur hyn në fesat, e ku del, peget që edhe sot ende nuk dihet.

Shkëmbimi i përvojave si "Lerning by duing"Redakto

Metod që shpejton dhe menjanon shumë fërkime të pa nevojshme po më duket. Tek e funit informata dhe përdorimi i përshtatur i tyre në praktik jep rezulltat të njerzëve që dinë të udhëheqin. Përdorimi i "Shaboksit". Ka momente kur lypet guxim përmendsh, po njaj guxim edhe mundet me bo tum krejt punën. Me një fjal, trim budall, thomi na. Po valla, ndoshë që fal qati guximtari, vije deri te maja, po kur vjen puna me nejt aty, ngërc. Përçita demokracia më doket e mirë, mos ja ha hakun kërkuj. Mundohu të jetosh e punosh ferr. Nejse, nejse, shumë njerzi i dijin ma mirë se unë, veq jam i sigurt që shumica e tyre nuk i zbatojnë ato që i dijin,[23] po e lojin hajt se po bon qyshtu. Prite masanje mas do kohe kur t'kërset. Populli është vëzhgues para, gjatë dhe pas.[24]

Diktator financuesRedakto

Na kënaqen lajme. Diktator financues kulturash, edhe ata të armikut hhahah. As kryetari i Amerikës si kish dhonë kaq pare. hahah. Edhe neve n'Kosovë me na financu qishtu kishim nxjerr yje e përmi yje. hahah

ja, ja, çyki muhalif se me ti qu stërpikat n'kup qiellit. Merrja fukaras jepa fukaras. hahaha. E vetë bonë emer. Jo mër net ja kthejin popullit t'Libis. hahahah. Saber selamet, qetsohet gjendja edhe ka qysh me i kthy. Le ta formon një fond. hahaha. Pa marr parasysh kush e merr qeverin, arsimi për libianët është i pa pagushëm. hahahah. Nejse si duket prognozat po tregojnë një aktivitet koxha, koxha energjetik, po fatëkeqsisht "plakat"[25] e Holivudit kërkah s'jonë. Njerz të kontaminuar - hahahha.

ShpalljeRedakto

Me këtë shpalli ftesen për gjithë diktatorët e interesuar të investojnë në kultur, që ka njerzë të interesun, me një fshatë kulturorë tu Kosvës. Nuk ka nevojë shumë, edhe bile ju ngritin permendore. Shka të invenstoni përmi 5 milion dollar, në rrugën dëshmorët internacional e keni të sigurt bustin.

adresa> fshati film city - prishtinë tek ish studiot e kosovafilmit, sot të demoluara

çikjo kultur "të ngrihesh për kultur", "Sumari i bjeshkëve" në Zagreb

fund

E jemjaRedakto

Fshisa e vjeter
Fshitat që i prodhojsha
S'dinin të prishur
Kjo njerzit i mundonte
Sot, sot?

{në punim e sipër...)

Të gjithë të barabartëRedakto

Doctrinae, virtute, humanetata,

Gazeta të gjithë me të drejta të barabarta, i bjenë si ai i klasës së 1-rë si ai që ka kryer fakultetin me pas çasje në libra të njëjtë!!! Mirë, s'ka problem por po rrjedhë se gazetaria e jo vetem ajo por çdo gjë që do të futet në shërbim të shoqëris duhet të ketë disa kriterje. Në fund i bjenë që para librave të shenjtë të gjithë jemi të barabart.

Rrenë është kur thuhet që të gjithë janë të barabart. E vërtetë është që para Zotit të gjithë jena të barabart në dy pika "Lindje-Vdekje". Para ligjit ndoshta mund të arrihet, po ligji është në "letër" e letra duron gjithëçka. Po mbetë me qenë brenda "Lindje-Vdekjes" me arritë që me qenë të gjithë të barabart. Si me e arrit këtë? E vetmja zgjidhje "para njerzimit të gjithë me qenë të barabart" gjitha veprimet në drejtime tjera shkojin huç.

Sepse edhe n'kofshe mbretë, kur je i keq populli ta tuf. Edhe n'kofshe konë kërkushi, populli të ngritë.

Me dokrra, vizatime, e qe besa edhe hu të manë Tata ty .

FUND[26]

ArsimiRedakto

Problemi "Hedhja e gurit",
dhe loja nuk bjen ku bjen
si i vetmi faktor i menjanimit
të gravitacioni si faktorë
i pa evitueshëm deri vonë.
Lindja e ... e...
 
AB-ja për ata latin që kanë mbetur të mbyllur në muze që mrena natës e kanë lexu "Penda" dhe "Kalorsit e Tempujve" - duhi me lexu me ndjenja të pastra ose kqyre mes pe gjoni një yll të vetmun.

Është interesant zhvillimit të arsimit teorik në ShBA dhe në BRSS. Përderisa koha ka tregu që sistemi shtetrorë në ShBA ka pasë sukses, se ka fitu, kjo nuk d.m.th se arsimi ka qenë ma i mirë, sidomos ai teorik.[27] Masa në BRSS ka qenë ma e arsimume. Pak a shumë kjo edhe është logjike. Problemi i BRSS-së si duket ka qenë që në teori i ka ikë shumë largë praktikës. Nuk ka pas hapsirë, materie, me zbatu arsimin. Nuk ka qenë i shkallës së lartë, demek ekspertëve në masen e popullit, por ka qenë ma i lartë se i mases së popullit në ShBA. Ky burim, nëse nuk u shu, duhet ditur si të përdoret. Nejse frika e shteteve apo mosbesimi edhe mund ta shujë këtë burim. Duhet ditë si të shfrytëzohet. Thjesht secili jep ata që ka me shumicë, e merr ata që ka nevojë. Por kur valutat e këmbimit diktohen vetem nga një komponente atëherë shuhen dal ngadal burimet. Kur jemi te burimet, në burime mbrohet gjithësia edhe nëse ato duken të varfura për syrin e mjegulluar[28]!.

FUND[29]

Aurora javashRedakto

Qikjo Aurora në Oksigjen gati me kut t'ka lala moj KUMËRIE[30], gati e ka zon tamon qysh e kanë kënu gjyshet tona, me zo javash, qetësin e prishi kur e ngriti (t'holloj zoni - nejse për vesh t'sotit e zakont edhe tempoja).

TerapiaRedakto

Mu ka tekë konga pa terapi, "Terapia e Gjergjit në mashkullore", ku i thotë si me gojë, a si me konë aty, lej djem e mi të shkojnë. Nuk e di pse. Po e gjojë.

Në përpunim e sipër ...

"E nuk është thënë kot se pasuria e një vendi ndodhet në kokat e njerëzve të tij e jo në nëntokë". - Një germë dhe ky pohim ish konë gabim. hahahah

Ja s'paska lejme. Veq karikatura për Gadafokratin edhe muhalifi me kryq në gjyks tu Gadafit.[31]

Para motivim impulsiv


Paralele
Para le-le
Le-le Para
Para le-le
Mos jep
Onkel Dagobert. hahahah[32]

Made in KosovaRedakto

Produkt i lindur
Në Kosovë
I paketun
N'Evropë
Me etiketa
Tyrli-tyrli
Për eksport
N'kater ont
E botës.
Nuk jam produkt
Zotërinjë të FIFA-s.
Apo të huazoj
Fifá nga veriu i largët.

FUND[33]

Punimi i radhësRedakto

E përcjella punimin e radhës që vetojë me 11-të bubullima. Po bubullima ma e madhe mu dokë e 8-ta dhe ma pakë e 9-ta. Une nuk e di qysh e tekë, po mendojë kush i ka fajet pse ka ardh deri te klasifikimi apo ma mirë të themë futja e Kosovës në grupin e shteteve të klasës së shteteve arabe, kaukaze, ruse, me një fjal demek që kur donë me fol me ta nuk ke nevoj me fol me ta po me një bos, bajraktar, pashë, hamom me një rakë hesapi mo.[34] Njo e di që vullnet i kosovarëve nuk ka qenë ky, d.m.th kjo është e imponume nga jasht. Tashti pse është imponu ky klasifikim haber nuk kamë, po veçorit janë ka shihen hashiqare. A u imponu si domosdoshmëri demek si përgjegje e mos punës serioze të intelektualëve për afrimin dhe kordinimin e kërkesave, nevojave, dëshirave e ku ta di, të shoqëris kosovare me ato ndërkombtare. ( Me një fjal si pasojë e paaftësis së unifikimit të shoqëris kosovare, na kanë tuf në grupin e shteteve ku veq njoni pordh. Na e dim që nuk është kështu në Kosovë, që vetem njoni ka drejt me pordh, po pikërish kjo ka pasoja të rrezikshme që mund të shkaktojë me bo najkush faj pa leje - me leje t'veten. ). Po gjasat që është imponuar kjo tufje në këtë kategori për interesa të ndërkomtare janë më të larta.

Si do që të jetë, tufja e Kosovës në këtë kategori askuj që ka ndërmend të arrij të ndërrtojë shoqëri, të krijojë lidhje shoqërore njerzore në nivel global, nuk i shkon përshtati. Është e vërtetë që nganjëherë në shkretirë, demek në rërë timoni duhet mbajtur tjeter kahë për me dashtë me ecë tjeter kahë, por një është ka dihet që kur ta shehë botën prej së nalti, ajo nuk është shketirë. Kjo lë përshtypjen që ata që e kanë tuf, janë njerzë të matufosur - ju ka dalë boja, koha e tyne ka kalu.

Nuk jam asi Dr. najivi a artisti, se vështirë me i dallu këto dy grupe, që kur o rasti për globalizim dalin e llomotojin kishe për të drejta të barabarta e pordha, fenë, e piskam. Për çfar të drejta të barabarta mujin me fol njerzit, kur ati atje me ligj i ndalohet me bo ma teper si një fëmijë. Nuk jam kundër këtij ligji, po jam kundër atyne që llomotitin e kanë frikë që ose vetë, ose delet e tyne me i konfrontu me realitetin. O njerzi, edhe kjo o një nga sakrificat e njerzimit, për me ardhë deri qitu. Kjo nuk o garë, cili po ja arrin i pari. O njeri hapi syt. hahahah. Zoti o pakë ma i madhë se sa katuni ku rrnon. Ka punë me qeveris me 6-7 miliard njerzë. Për ta miza janë dëshirat e katunit tonë. hahahah.

Si do që të jetë, me këtë klasifik që kanë bërë, duke dashtë që të shfrytëzojnë akustiken e Kosovës, për menden time o gabi. Pikë së pari, barra po koncentrohet në një hapsirë të vogël, e të lodhur. Së dyti Ballkani, ka akustik të mirë edhe në Maqedoni. Zgjidhja e këtij problemi, s'po foli ma shumë, veq e kishit pa qysh e sa mirë ish shku. As Betoveni se kish bo ma mirë. hahahahha. Së treti u harru porosia "ndalim klonimit"!!! N'kofsh bektesh e merr vesh. Mes kofsh shtini vesht n'lesh. ahahhahah. A diç abeja!? [35]

HallakiriRedakto

Hallakiri
Më erdhë qashtu
Me zezat najkon
Me lëshu një min
Bone shkele
Veq piskat
Shkela n'ta
Nashta Zoti
Ta çon naj
Samurai
E që ki nafak
Vjenë e të vetë
Zoti personalisht
A t'murr najsan
N'koft se t'merr
Dije që ki me pa
Kur t'bon vetëvrasje
Edhe e ninë
Zotin tut thonë
Hala ky i ri.

hahahah

Puthja e LilitRedakto

Puthja e Lilit
Seç më ngrohë
E seç më shkrin
Si të isha
Në Hotel Kalifornia
Më bënë të ndihem
Me një mpuc
Sytë i mbyll
Gishtat i lëshojë
Për këtë mpuc
Tregojë.

Gishtat i heka
Për mi fshi pshtyme
Prej faqes. hahah. Klas e vjetër, veq e mirë, e pa kontaminume edhe përkundër presionit të budlallekive të kohës.

Më duhet të bisedojëRedakto

 
Hala se kom pa çit shtos, veç tribuna ma ka tuf një virus që mos vetë, po ma trullon fierfox-in
Po s'kam shanca me depërtu se nuk jam artist i mirëfill (OUT), jam i pshtellavt (FOREVER), edhe pse jam i kalibrit[36] t'madh (IN) - hahahah[37]

Pasi ja hudhi monedhat e mbledhura, i tregoj që do të shtrihej në spital. Ai mbeti i shtangur nga kjo ditë sa e mërzitshme aq edhe interesante. Ashtu siç ishte në mendime, ju afrua një njeri i sakatosur, me një dorë të palëvizshme, që qëndronte në një karrike të lëvizëshme. E shikoj, ishte profil i ngucakeqit, por që nuk linte përshtypjen e një zemër prishti. Ishte një mashkull, mashkull, model i kaluar. Ai i biente më tej, duke mos dashur të i ipte mundësi, e kishte parë edhe më parë, dhe sjelljet e tij edhe pse nuk ishin të panjohura, ishin demode. Pasi ju afrua me kolicën e tij, e lëshojë, "më duhet të bisedojë, të bisedoj me dikë, bisedo me mua". Një "nuk kamë kohë, më duhet të fitojë bukën e gojës" doli nga goja e tij, që nuk i ndërpriste duart duke i ra instrumentit. Ai vazhdonte në atë të vetën, me stilin e tij, të shprazte preokopimet dhe përsëriste, "më duhet të bisedojë, pusho pakë të lutem". Ai i biente më tejë, si të donte ti thoshte " e till është jeta, edhe nëse kamë kurreshtje të bisedojë, nuk kamë kohë, më duhet të punojë". Por ai nuk tërhiqej, kështu në atë zhurmë ja arriti të kuptonte se ai ishte i martuar. "Ik, ike ke gruaja, bisedo me të, unë nuk kamë kohë, më duhet të fitoj bukën e gojës" - ishin fjalët që dilnin nga goja e tij, që nuk i ndalte duart së rami instrumentit. Pas pakë ai me kolicen e tij u nda dhe në ndarje e sipër mori fjalët "ik në gjirin e saj, nuk ke nevoj të ngacmosh tjeter, se shehë veten si je bërë". "Më kanë rrahur, nga rrahja e kamë ... " i lëshojë këto fjalë dhe u ndanë. Në veti mendojë, ku ta di në e ka merituar apo jo ky, ku ta di! Me sjelljet e tij? Ku ta di?

Pas pakë aty erdhë një grua e uritur për një melodi. Po prit, pirt pakë, më duhet kohë. Përderisa ajo priste, aty u afrua edhe ai me kolicë. Dhe siç e kishte zakonë, filloj në stilin e tij të i gjuante fjalë. Pa e pritur që të nxehej ai në gjuajtjet e tij edhe pse ajo nuk linte ndonjë përshtypje se ishte "mimoz" dhe dinte të mbrohej, tjetri ndërhyu, ke kujdes, është grua e martuar. Po dhe unë jam i martuar. Kështu ata biseduan ... s'po kom nerva me kallxu matanej.

GishtatRedakto

Valla une gishtin e unazes e kam të gjatë sa gishtin e tregues. Sipas këtij shkrimi vetem i livriti pakë gishtat dhe i zhduki sëmundjet.
Plakat e paskan bo njetë mi shkunë kulet. Mani shporetat ndezë se zjarri është vetëm për sy, e jo për trup e zemër.
Ka hi viruesi gjithëkah. Droh kan marr në gjitha ontë e planetit. Nuk o Drog, po Hidrogjen në Peking

Nuk e di çka o ka thotë itaçi, po është e vërtet diçka që duhet përkthyer në mënyrë precize. Së pari shqiptarët nuk janë kundër amerikës, as si masë, as si shtete dhe as si popull. E dyta, është pakë më e vështirë dhe duhet përkthyer saktësisht. Për këtë duhet cekur "kapitalizmi i egër" dhe "fundamentalizmi i egër" janë dy elemente me vlera të njëjta. Shqiptarët nuk janë kundër kapitalizmi por kundër kapitalizmit të egër. Çka është nuk është e egër, është e mirëseardhur për shqiptart. Por brenga e shqiptarëve është më e madhe në faktin që "kapitalizmi i egër" po e nxitë "fundamentalizmin e egër". Këtu duhet pasur kujdes, kemi të bëjmë me gjakëderdhej, njoni t'myt kadale tjetri çap-rrap, puthi muti-kaken. Tolerant ndaj kapitalizmit, tolerant edhe ndaj fundamentalizmit, (kujdes, lexo mirë: Fundamenta-lizmi - temele hesapi). As kapitalizmit as fesë nuk dëshirojmë të ja lujim themelet, i kena themelet tona shqiptare ato dojim mi mbrojtë.


 1. ^ Ja besoj që nuk o ka dinë shka o ka bonë, se as une nuk e di, veq gishtat po shkrujin. hahaha
 2. ^ Interesant po jo befasues po veq funi "mrekulli më ka dalë"
 3. ^ pigmenti
 4. ^ Fjal vështirë me u kuptu po ka koordinanta precize. Natë e ditë me dashtë me kallxu s'munet njeri mi kallxu, po vetem kuptohet çashtu vetëvetiu.
 5. ^ [1]
 6. ^ gjakovarçe
 7. ^ Pjell budallicë - hahhah
 8. ^ Këputë, shka po bon Nasradin, qe pi mshoj violinës, neser ja ninë zonin. hahah. Ditë e zotit nuk krahasohen me diten teme.
 9. ^ SHyqyr u shlirova, t'ja futi gjumë. E ti/ju boni shka t'doni. ahhah
 10. ^ Sa bojin 1+1?
 11. ^ Përnima e nxehtë. Une nuk kisha mujt ashtu me vendos.
 12. ^ Edhe qe doket palidhje e di shka kanë hekë njerzit gjatë bombardimeve të Reganit. Po po edhe qysh kanë zi raki nëpër kazana tines. hahah. E vetem me parallogarit me u pi rakia aty 10% sa pihet kohë neltë, sa i rrahuni e vrani nëpër spitale mbaron. Peget këto efekte ansore kafshtë shtëpiake as që i marrin parasysh kur e hapin gojen kishe me fol për vendet tjera. Secili treg i ka veçorit e veta-ligj o ky.
 13. ^ Me i pa qysh përlahen për hise, si qentë e qarten nërmjet veti, veq shkon tu ju bo NIKE-NIKE.
 14. ^ E le ta provojin shkollhajvanat (po ku s'kan thobë) çka do me thonë me në atë temperatur me u sjell mirë me njerzi sipas ëndrrëva të tyre.
 15. ^ [2]
 16. ^ Se i rrespektoj besimtart e vërtet, pasha zoten ma teper se Zotin. Janë njerzi të mirë. Kush i ngucë i za nema me t'vërtet. Me cilin dush libër të shenjtë që shërbehesh gjatë jetës, nëse e mban ashtu si thotë, dije që i ke puntë mirë. S'ke me pask kijamet, së paku përnga brendia jote edhe vërshtërsit e jetës së përditëshem shumë ma lehtë e shpejt i kalon. Jo që e kom provu, po kam përcjell, vëzhgu, besimtar të librave të shenjtë. Po pasha zoten edhe pse keshim, e edhe une kesha, e vërteta duhet me u thanë. Shumë ma të këfilltë se sa na që nuk jetojim me udhëzues.
 17. ^ Sipas logjikës që dominon sot, së paku në veri
 18. ^ Këtë punë e kena tradit prej Odave të burrave, nuk ka nevoj prej kërkuj me kopju. Që keni nevoj, e kom axhen që kur t'ja nis bejteve s'di mu nal. Nejse tashti përçata o shkolla, me bo bejte të ditëve tona.
 19. ^ Nuk o Haidi i austris as i zvicrës
 20. ^ Në krejt planetit o ka ndihet era e përparimeve të sistemeve shoqërore, secili diktator veq ja ka xigëlu huntë
 21. ^ Aha, n'hamom t'hyres, janë t'nxhiten me superlepak për karrika. Po nejse edhe OKB ish konë mirë me i thirrë në biseda a me qu delegacion me fol me dy paltë. Ku me marr thob. Jo rrogat po dini mi marr.
 22. ^ Ata që janë ushtar me shpirt, nuk e kanë problem. Përkundrazi, kur e shohin që populli nuk po ec si pula pa kry, edhe hedhen me dëshirë. I ndalin pacërkat e reja mos me u kriju. Thjesh po i bjenë, me nda automatikish ushtrin nga ndërhymja brenda shtetit. Demek me qu aty ku e ka vendin, me i rujt kufit.
 23. ^ Përçita n'Kosovë shumë punë nuk janë shku mirë. Nejse Kosova është rast i veçant.
 24. ^ Qysh tha Skënderbeu, lufta pu bohet për qatë popull!!!
 25. ^ A bohet bre revulucion me plaka? - ahhah
 26. ^ Kilimanxhara
 27. ^ Ma lehtë oshtë me manovru me elemente të thjeshta, por kjo e arrin shkallën e maksimumit. Vetë fakti që nga si të them nga sistemi i kolexheve klasike demek me përqindje të madhe të mësimeve fetare është kaluar në sistemin e shkollës e dëshmon këta. Tashti kur nuk e zanë pikën optimale me qenë me atë maksimale, dije që sharron në vend se me shartu me të renë.
 28. ^ Edhe VARFËRIA kur është me shumicë është PASURI - n'kofsh bektesh e merr vesh, mes kofsh shtini vesht n'lesh e prite kur t'kërset!!!
 29. ^ Shatci, bomi dy vo, qy se pot qëllon nanjona me dy t'kuq. hahahh. Qysh? Bon be n'vo edhe del met dy t'kuq. gagagag. A u dit, kjo a jo. Por she! Çfar t'pani mër. hahah. Me pas pa "perandori" ani i kuj i futbollit t'germave, i kish qit paret e jo premtimet. hahhah
 30. ^ Origjinali, çfar dhipi u konë Kumria auv, auv. Shka me bo naj bonë edhe nonat lezbejka. Shka me bo, qysh e knojke Lala këtë kongë - nejse une nuk e kom ni, vetem Gonxhen e kom ni. hahhah
 31. ^ Teguzhina
 32. ^ Impulset (me gojë) e kosovarve për futboll, ta çajin kryt mi pas edhe prej platinës e jo mo produkt biologjik. o njerzi, këta janë asi që pa ju pa tu ju dal nirstë nëpër fusha t'futbolit as një centë prej dorës nuk e lëshojin. Jo që nuk kanë pare, po zanat hesapi. Po nuk po më pëlqen pse me u përzi politika me futboll!!! Kosova nuk osht as Arabi, as Kinë, as ... Kosova është Evropë.
 33. ^ Ku po do ma keq. Pa marr parasysh, çka, si e qysh.
 34. ^ Për mendjen teme i bjenë, si me bo fëmijen, me ja hekë atë "djathin" edhe kur vjen rradha me la me ujë, me tja tufë shpull - ahhaah. se s'po munesh me ndëgju tu kajtë - hahah. Nejse, une i vogël jam për me ndryshu diçka edhe kush hamomin ma vënon veshin. Sipas gjitha gjasave kanë dashtë, apo dojin me shfrytëzu për kishe qysh pastrohet një shpi, në vend se me marr si shembull se si lind një shetë. Me mundime, e me tona peripetit deri tek përkujdesja, e deri tek vështërsit e komunikimit të përkujdesit me fëmijen. Ashtu që ai popull që e merr këtë udhë me ditë që nuk është lehtë mu qu e me ecë në kom tua. Në bazë të rrjedhës po bjen si me konë robot e jo gjallesë një shoqëri. Peget projektuesit kanë qenë vetem fizikant, hahahah, nuk i kanë pas ngatë biologtë. ahhaha
 35. ^ hahaha
 36. ^ Ja, ja, s'ka, veq shqiponja ka - hahah. Kalitrynit. hahaha
 37. ^ Artisti lind artist, ky o fakt, siq është fakt që ai duhet të pijë ujë për të kthyer atë ujë të përzien me sirup, e medijat varsisht nga dëshira e blersit i qesin sheqer. ahahhah