Krevati

Redakto
 
"Kura"[1] aziatike për shpinë
Hyra, hapa sytë
Perinë e pashë
Ishte mrekulli
Fillova të punojë
U djerrsita
U përvlova
Stërrpikat i lëshova
E ajo e lumtur
Me zë të ëmbël
Një pyetje lëshojë
A e "kreve"
Po, po ti
Oj peri?
Dysheku im
Nga sot
Krevat është
Për ne të dy
Dhe me butësi
Prapë ma ngjiti.[2]

Pjesë nga "The Cars Show"

Tregim i ngulitur

Redakto

Ishte puntor, puntorë në plotë kuptimin e fjalës, andaj edhe ishte i zoti, i fuqishëm sa që lirish për moshanikët e tij ai ishte i plotëfuqishëm. Ishte i pafajshëm, i drejtë, dhe si i till nuk duronte padrejtësin. Njerzimi[3] e adhuronte e shumë prej tyre e rrespektonin si një krijesë se e dinte kah duhet të shkohej. Ai punonte, kishte besim në mirësinë, në njerzoren. Këtë besim shumë njerzë nuk e kuptonin. Disa nga mirësia e tij edhe donin të përfitonin. Por ai ishte për ta i plotëfuqishëm, dhe keqpërdorimeve ju përgjegjej me denime. Kur denimi vinte në shprehje atëherë e kuptonin që ishte i plotëfuqishëm edhe ata që e keqpërdornin punën për mirqenjën njerzore, besimin e tij në njerzi. Ai këtë e kishte dëshmuar disa herë, por prapë disa me lajka e disa me kërkesë mëshire tentonin të merrnin poziten e tij. Ai i shihte dhe nuk brengosej për atë pozit, por druhej për njerzin, për këtë thonë që kush ja ka ngul prapa shpinës, herët a vonë e ka pagu.

Kur ta shehë rrugës ndali epshet tua. - hahahha. Se t'lenë sakat, e mes thuj ma boni, po "ja kom bo vetës". ahhaha

FUND

Po ka shpija

Redakto

Po ka shpija si jon a i la mirë. Nom, nom. A po ndihesh me ta hiq. Paj, shka met thonë vetem pi shohë e po jauv lëshojë ka një zo prej urave që i kanë lonë pas veti shqiptart si Nënë Tereza, e qishtu ti djal, shka me bo, shqiptarë mo.

FUND

Gjilpan infermerje

Redakto

Tonë po thonë "nuk do të ketë" bisedimi për qështje statutore e kufitare. Vetem "presidenti" po fletë për ndryshime kushtetutore. Interesant, shumë interesant kjet mjegull.

A ka gjilpona për të matufosur? Shteti me moshën më të re të mesatarës së popullsisë në Evropë, udhëheqet nga plaku matuf. "E kam shpirtin e bardhë, këtë do ta dijë edhe Gjykata Kushtetuese, ajo do ta dijë se unë nuk kam dashur të gaboja. As që mbaj mend për çka kam votuar, vetëm e di se e kam ngritur dorën për!"[4]

Duhet një zgjidhje. Duhet me çpik dishka që mes me ardh puna "baben e shtetit" me shpall matuf, se na tuf n'probleme edhe ma fell, prishet imixhi me ka krejt. hahhah. E treta e vërteta. Po duhet me pritë pakë që me u dokë pakë "dora e padukshme" me gjetë argument e kuj o.

"E kom mytë një njeri dje ti djal, ma dhanë alltin në dorë, më thanë ngrehje këmbëzën. Asgjë më tepër nuk e di, u bo guzhvë, as nuk më lanë me pa shka komë bo" - gjykata e dinë që e kamë shpirtin e mirë, edhe për çata më ka lëshu, tani gjendem në "Spitalin X"

Martini

Redakto
Na ka dal
Martini, me kalem
E letra n'dorë
Organet po i kërkonë
O Martin o djal o ri
Organe kena sa të dushë
Po jena duke lypë
Njerzë, njerzë.
Nuk o shumë
Munet mu konë
1 cm3
Po edhe ma pakë
Bonë që o.

FUND

Pakoja e Ahtisarit

Redakto

Paketës së Ahtisarit i ka ra vlera. Marrveshja ka qenë "Paketa e Ahtisarit" edhe u kry, Game Over. Menjëherë pas 3 mujve që ja kanë nisë me zhagitë punen, asaj i ka ra vlera. Projektuesit e asaj pako, le ta hapin e ti marrin dhuratat, se ajo ka metë teori. Po shtosi o që e keni hupë besimin e popullit të Kosovës. Boll keq, veq e vërteta duhet me u thonë, as miqtë mo nuk janë miq. Secili o i dyshimt. Lesh krejt. Populli e ka pritë me vështërsi pakon, por qysh thojin prej zullumit të madhë këputet litari a edhe "zullumi me shumicë, është qetësi e pasur".

Qetësia e pasur, me të vërtet u krijua nga zullumi me shumicë i federatës së miqëve.[5]. Po a jonë të zotë ta mbajnë zullumin se?

Humbja e shancës

Redakto

Evropa e pa aftë të i luftojë ndryshkun e historin nëpër shtetet e saja, ja arriti të humbë shancën historike për banorët e saj. Futjen në shekullin e ri. Në praktik kjo i bjenë, e mbajten me zullum Kosovën (të varfër) pa reaktorë bërthamorë, e rrethe e rrotull saj, e në gjithë shtetet tjera ndërtuan reaktorë bërthamorë. Populli i Kosovës u ngri, e u çorru pa rrymë, e u shurdhu tu e ndëgju për ndihmen që i është dhënë e që kurr nuk e ka pa. Së paku në praktik po i bjenë, "Të ka njekë ujku, na t'kina pshtu, e kina zonë ujkun" tonë kohen po thojin qështu. Po ujku u kënaq tu hongër copa të trupit të popullit të Kosovës, qysh se e kanë pshtu mes me u lodhë me piskat për dhimtë. Edhe plus po bojin dertë që po shpërthen "reaktori bërthamor i Kosovës". Çfar muhalifi. Po ju kontrolloni reaktorin atje ku a n'Beograd.[6]

Mbytja e ujkut

Redakto
Ujku i uritur
Vrapon nëpër ballkan
Hanë fëmijë, gra e pleq
Vjenë NATO, e zaponë
Ka një fëmijë,
Ka një gru
E ka një plakë
Në gardhë ujkut ja gjunë
Vjenë BE-ja e bërtet
Ushtart na janë lodhë
Shqiptartë vetë duhet
Ujkun me ushqy
Me ushqe e me ushqy
Se një ditë trashet
E nuk mund ti ndjekë
Ky është investim
Me traditë qyshë
Se Adam Smithi
Teorit e veta
I ka qitë në dritë.

Tregimi i mesditës

Redakto

Ishin duke u sjell Hipi dhe Uka, ashtu kotë. Kur thirri Uka, që babi po vjenë. Ngjitma për bluze, ngjitma. Edhe Hipi po ja ngjetë. Kur pa pritmas Uka ja nisi me kajtë. Hipi mbetë i hutuar, baba i Ukës e nxani me pelë për dore. Kur u afrua baba i Ukës, ju afrua Hipit, dhe ju drejtua me butësi, mos u nguci, ja merrni këto dhe bleni diçka. Ishte një letër e kuqe me një kali, kishte vlerën shumë të madhe për ta.[7]

Patahi

Redakto

Shikuar nga këndëvështrimi politik, politik jo artpolitikës, a është duke vepru populli i Kosovës me qëndrimin e tij injorues ndaj artpolitikanëve? Që janë artpolitika këto nuk ka nevojë të shpjegohet më tepër. Vetem paraqitjet e tyre që edhe vetë po e pranojin me shprehje të ngjajshme "nuk e di shka komë bo", "une do të vazhdojë punën pa marr parasysh çka mendojin tjert", pohiminin tim e ngrit në nivel argumeti me të cilin mund të parallogariten potezat politik të mirëfilltë demek globale.

Kur dihet ky argument, atëherë për një popull që e dinë këtë argumen është e vetmja rrugë me prespektiv politike injorimi, pa marr parasysh sukseset apo mos suksesin që mund të arrihen nga artpolitikanët, ato nuk janë suksese të popullit por të artpolitikanëve. Kjo d.m.th se populli nuk e di në durë të kujt është fati i tij. Tashti për një popull që e dorzon fatin e tij në duar të panjohura historia jepë me qindra shembuj se çka ndodhë. Zakonisht, nga rradhtë e popullit del një grup që nuk e duronë "paprespektiven" e popullit. Pasi që "prespektiv" nuk d.m.th tjeter gjë veqë se me ditë ku je, kahë je ka shkonë dhe varrësisht nga nevoja apo dëshira edhe ndryshimi i rrethanave apo përshtatja e vetive tua rrethanave, duke mos e humbur vetën (vetëdijen). Me fjalë tjera, historia nuk përsëritet, por rrethanat historike po. Këto rrethana janë që një përcjellës i rrjedhave politike prej 1981 e teknej, i njehë fort mirë. Tashti ata që janë pakë ma xëvërxhilla në politiken globale mujin me zonë që "lufta në Kosovë" nuk ka pas nevoj me ndodhë!!! Por kjo luftë ka ndodhë. E tashti dikush a ka donë me mshefë fajin e tij, nuk po donë me lonë me dalë e vërteta në sheshë. Edhe kjo edhe pse o shumë me rëndësi, nuk është aq relevante për të ardhëmen sa shtrembërimet që ndodhin gjatë mëshefjes së fajit. Proces i njohur "kur vjedh shefi, puntort ja kajin nonen" edhe këtu kur tja din shefit "sekretin" ja konë nonen puntori.

E shka dashta me rrejtë. Gabimi më i madh i popullit është qëndrimi prapa artpolitikanëve. A duhet të pengohen në veprimet e tyre? Po që nuk të prekin drejt për drejtë në xhep, nuk ka nevoj të pengohen. Le në të lehin, kur donë me u kthy ka populli ja tuf rakin. Kryesorja me u distancu, kjart prej tyne. Tashti artpolitikanët e Biligratit le të bojin marriveshje me artpolitikant e Pilishtinës. Popujt kështu nuk mirren nërveti veshë, këta e di secili fëmijë.

Upss!!! Populli i Kosovës ju ka afru bajagi dorën me atë paketen e Ahtisarit, po populli i shkinis nuk dojke. Jonë konë të pitë, pas shokut të luftës.

Po delë që e vetmja opozit faktike, demek e sigur, në Kosovë është populli. Sipas matematikës, kjo është e saktë. Sepse aty edhe ja nisë degëzimi i politikanëve. Disa i mbesin besnik profesionit të tyre, disa përvidhen. Në fund rezulltati delë, që krijohet një lomsh, në të cilin janë të përzierë, dy palët. Në momentin kur komunikimi i popullit me këtë lomshë është i rrjedhëshem, d.m.th që në atë lomsh, dominojnë ata që i kanë qëndrruar besnik profesionit të tyre. Këta njerzë nuk kanë nevojë për mjegull. Për mjegull kanë nevojë të përvjedhurit, zakonisht janë tipa që përdorin metoda ekonomike në qeverisjen e shtetit. Çka sot i bjenë që në lomsh me sundu ligjet ekonomike kapitaliste. Kjo nuk është e keqe mukonë që këto ligje sundojn në ekonomi, por ato janë në lomshin udhëheqës, dhe sipas këtyre ligjeve, heret a vonë do të sundojë NJË kapitalist - mbretëri. Kjo nuk është as liri as demokraci e kurrnjë shkalle. Nuk ka forcë brenda shtetit që e mbronë opozitën. A munet me pas forcë një puntorë (përpos dhunës fizike) brenda një sipërmarrje të një kapitalisti! Zaten për këtë është shteti, me i harmonizu kërkesat, nevojat dhe dëshirat e klasave të shoqërisë.

A mund të jetë Kosova shtet demokratikë?

Para se me ja nisë me lehë, duhet me shiku realitetin. Përderisa ka ndërhyrje nga jashtë, të tilla, të dhunës së natyrës juridike, legjistative dhe ekzekutive siq ka pas KURR.

Si mund të demokratizohet Kosova?

Me ja pre kërthizën a qysh i thojin zorrën e ndërhyrjeve. Asnjë shtetë nuk është 100% i pavarrur. Faktë. Por për me i thonë shtetë duhet të ketë këtë zorr të preme.[8]

Demolimi i Anrroidiotëve

Redakto

Po i marr danat, kaçavidhen edhe po ja nisi me i demolu andrroidiotët me çipin Kosova-Zvicra, Kosova-Luxemburg e qisi tjerë. Kosova nuk ka nivel të tyre, hapi sytë. Kosova është nyjë në nivel të planetit, nuk është nyjë brenda Evropës. Nëse Zvicra si nyjë luan rol në politika të planetit, ajo prapë se prapë i ka vetin që e sjellin në nivel Evropian. Andrroidiot që nuk e kanë prekë anjëherë në jetë të tyre librin e fizikës. ahahah.

Bosnja

Redakto

Me u shkatrru Bosnja pakë si nge.[9] Po kallxonani kush i ka fajet që ka shpërthy lufta.[10] Populli i Ballkanit osht ka pretë përgjegje! Bile a ja vleu barra çiran? Për popullin hashiqare o ka shihet që jo. Populli i Ballkanit o plaçkitë, pa marr parasysh kundërthënjet që kanë pas ndërmjet veti, ato i ka nxitë dhe i ka përdorë për qëllime të veta dikush. Kosovës po i metë që e ka shkatrru Jugosllavin politike, po ajo nuk e ka nxitë luftën, nuk ka pas forcë për atë punë. Nuk ka pasë forcë as module. Sala module ka pasë edhe me rastin e shtypjes së kryengritjes më 1968, më 1981, po nuk ka ushtu ashtu, interesant pse jo?.[11]

Fëmija që mbeti fëmijë

Redakto
Fëmija 40 vjeçar
Me shtratë
Xerër vjeçar me manë
Të pa besueshmen
Të vërtet me bo
O pakë si siklet
Si do që të jetë
Fëmijve të till
Rakin n'gojë
Duhet me ju dhanë.

Babi babi

Redakto
Babi babi
Sa fise janë në Bibel
Babi babi
Po babi, a kam të drejtë
Me u martu me Dritën?

Ti je ti

Redakto
Ti je ti
Ti je në ty
Të mbashë
E ta rushë
Ti tynë tane
Fjalë e thane
Fjalë e bane
Po e harrove
Koha ta kujton
Se ti je në ty
Ti je ti.[12] 1. ^ Shprehje për "kurrinim" në mjeksin kineze
 2. ^ E qishtu s'kishim lojna tjera, e veq bojshim thi!!! E qishtu e QOJSHIM kohën, sot po e KALOJIN.
 3. ^ Vetë "Njerzimi" ishte ide dhe krijes e tij
 4. ^ Edhe i besojë që e ka shpirtin e bardhë hahahah, po shtosi o që në duar të kujë ka ra shpirti i bardhë. Çaty e ka dertin populli, nuk po thojin që ti je i keq, po ai/ata që t'ka shti në ato punë që nuk i njehë i ka/kanë fajet. Na edhe ty jena tu mendu si met ngjerr prej "dorës së padukshme" - Çaqë kijamet ky arsyetim sa që u matufosa, e shtyma cigaren n'kafe taze.
 5. ^ [1]
 6. ^ Po marrin ujë t'ftoftë prej Ibrit me ftofë reaktorin e Beogradit - hahahah
 7. ^ Ngjarje e vërtet dhe e saktë, thi arpaxhika. hahhaha. 100, 1000 a 10000 dinar nuk e di. veq si mi marr sot 100 ero një fëmijë 11 vjeç.
 8. ^ Me ndërhyrjet e për zgjedhje dhe për bisedime, jo që kanë tregu që hala nuk u rritë, po që hala nuk ja kanë pre kërthizën. Përçata e komë marr unë e kom hekë prej atyhi- hahahah. Kur nuk është gati nuk osht, une muna me rrejt veten po nuk o gati Evropa për një shtetë të till edhe pse në teori është dishka përfekte, po rrethina për me u rritë, me u zhvillu nuk është. Ndryshku i shteteve të BE-së e helmonë (rasti te Republika e Francës, Demokracia e Nolit në Shqipëri). Ma qefë si une s'ma merr menja që ka pas najkush me u ngrit në kambë një shtetë i till. Përqata komë thonë bile me majtë cakun. Neutral, jo në BE, me aso mardhanje që me ja hekë ndryshkun shtetve të vjetra. Këta po e denojin popullin e Kosovës për faj të vetin.
 9. ^ A po doni me dhezë apet luftë a?
 10. ^ [2]
 11. ^ Ruju mos rri me frigacak se t'mytin prej tutëve
 12. ^ Unë jam unë, cili e ha mutin - ahhahah - çajë që ka harru cili o, ose i beson përmanshë, e ndienë Zotin ose e ha mutin. hahaha.